Фасагенът е дишащ....А и то се е видяло,4е ще къртя...така,4е давай препоръки и предложения.....Пък аз ще гледам да се "вместя " в предложения бюджет....."На следващата ограда, която ще правиш ще ти кажа как да стане за да нямаш ядове дълги години.".......Друга ограда няма да правя.....
Тази ми стига.....
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
baharkadirov
- специалист
76 мнения в "Помощ за ограда..."
FMaster
- специалист
Ето това е капилярна влага (основното), колеги. Когато се налива бетон (основи) без пароизолация (найлон).Трябва и хидроизолация при тази почва ... предполагам и лятото допълнително поливате и оградата е стопера. Каквото и да дооправяш ще са хвърлени пари на вятъра. Освен това самата консистенция на бетона който сте правили едно към гьотере не е достатъчно добра. Има ронене на самия бетон, не само на мазилката, не е водоплътен (което значи че поема вода, която като замръзне зимата си дава своето) !
Илиян Илиев™
- майстор
Вече съм го препоръчвал и в други теми. Важно е да се спазват препоръките за нанасяне, както и да се ползва цялата система. Всъщност третата ръка не е задължителна.
По-важно е да се боядиса с варова боя или друга препоръчана за този материал, а не каквато ти препоръчват магазинерите. Ако не боядисваш е още по-добре.
http://www.mapei.com/BG-BG/product-deta ... &IDLinea=3
По-важно е да се боядиса с варова боя или друга препоръчана за този материал, а не каквато ти препоръчват магазинерите. Ако не боядисваш е още по-добре.
http://www.mapei.com/BG-BG/product-deta ... &IDLinea=3
baharkadirov
- специалист
След като махнах кофража(не беше измазан с млекце за който говори Илиян)...из4аках около 3 месеца за да изсъхне.....Грундирах с бетонконтакт...."шпакловах" със студоустой4ивия терафлекс........После грундирах с дълбокопроникващ грунд преди фасагена(дишащ).....Това е цялата процедура....И след зимните студове се полу4ава този проблем....ве4е втора зима.......
FMaster написа:Ето това е капилярна влага (основното), колеги. Когато се налива бетон (основи) без пароизолация (найлон).Трябва и хидроизолация при тази почва ... предполагам и лятото допълнително поливате и оградата е стопера. Каквото и да дооправяш ще са хвърлени пари на вятъра. Освен това самата консистенция на бетона който сте правили едно към гьотере не е достатъчно добра. Има ронене на самия бетон, не само на мазилката, не е водоплътен (което значи че поема вода, която като замръзне зимата си дава своето) !.....Бетонът е 1 към 3....ако това е "едно към гьотере".....зна4и съм сгрешил...ПРЕДЛОЖЕТЕ НЕЩО...де....
vipltd
- специалист
Колегата FMaster е прав.
Не е виновна мазилката.С ламарина да я обшиеш стената,ще ръждяса отвътре.
Бетона поема и предава капилярно влагата.
Решение може да бъде например облицовка с дори и изкуствени камъни.
Камъните задължително да са лепени на фуга,незапълнена ,за да може влагата да се изпарява.
Другото решение е да къртиш мазилката до бетон,обработвмаш бетона с хидроизолация с пенетронно действие,
запечатва влагата и наново мазилка.
Има и трето решение.
Камъните задължително да са лепени на фуга,незапълнена ,за да може влагата да се изпарява.
Другото решение е да къртиш мазилката до бетон,обработвмаш бетона с хидроизолация с пенетронно действие,
Има и трето решение.
baharkadirov
- специалист
vipltd написа:Колегата FMaster е прав.Искам да 4уя и третото предложение.....
Има и трето решение.
boltik написа:Ако съм те разбрал правилно грешката ти е тук....Грешката не я разбрах ...коя от вси4ки(или вси4ки)...но както и да е.....4акам предложения за разрешаване на проблема.....
.Грундирах с бетонконтакт...."шпакловах" със студоустой4ивия терафлекс........После грундирах с дълбокопроникващ грунд преди фасагена(дишащ)
tinalex
- специалист
Не знам каква е грешката,но ще кажа аз какво направих.Имам парапет от балустри и отгоре лят от армиран бетон парапет.Парапета е шпаклован с теракол.След това парапета и балустрите ги измазах с четка с гъст разтвор от бял цимент,бял фасаген и лепило С200.Така си стоят от 3 години на дъжда и снега и не се белят.Опитай.Не съм грундирал с нищо никъде.
Тема "Помощ за ограда..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература