• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
baharkadirov - специалист
Фасагенът е дишащ....А и то се е видяло,4е ще къртя...така,4е давай препоръки и предложения.....Пък аз ще гледам да се "вместя " в предложения бюджет....."На следващата ограда, която ще правиш ще ти кажа как да стане за да нямаш ядове дълги години.".......Друга ограда няма да правя..... :) Тази ми стига.....
FMaster - специалист
Ето това е капилярна влага (основното), колеги. Когато се налива бетон (основи) без пароизолация (найлон).Трябва и хидроизолация при тази почва ... предполагам и лятото допълнително поливате и оградата е стопера. Каквото и да дооправяш ще са хвърлени пари на вятъра. Освен това самата консистенция на бетона който сте правили едно към гьотере не е достатъчно добра. Има ронене на самия бетон, не само на мазилката, не е водоплътен (което значи че поема вода, която като замръзне зимата си дава своето) !
Илиян Илиев™ - майстор
Вече съм го препоръчвал и в други теми. Важно е да се спазват препоръките за нанасяне, както и да се ползва цялата система. Всъщност третата ръка не е задължителна.

По-важно е да се боядиса с варова боя или друга препоръчана за този материал, а не каквато ти препоръчват магазинерите. Ако не боядисваш е още по-добре.

http://www.mapei.com/BG-BG/product-deta ... &IDLinea=3
masterval - майстор
Веднъж казваш "шпаклован със студоустой4ив терафлекс", след това ти е паднала мазилката. Ако можеш да опишеш пак нещата?
След като махнах кофража(не беше измазан с млекце за който говори Илиян)...из4аках около 3 месеца за да изсъхне.....Грундирах с бетонконтакт...."шпакловах" със студоустой4ивия терафлекс........После грундирах с дълбокопроникващ грунд преди фасагена(дишащ).....Това е цялата процедура....И след зимните студове се полу4ава този проблем....ве4е втора зима.......
FMaster написа:
Ето това е капилярна влага (основното), колеги. Когато се налива бетон (основи) без пароизолация (найлон).Трябва и хидроизолация при тази почва ... предполагам и лятото допълнително поливате и оградата е стопера. Каквото и да дооправяш ще са хвърлени пари на вятъра. Освен това самата консистенция на бетона който сте правили едно към гьотере не е достатъчно добра. Има ронене на самия бетон, не само на мазилката, не е водоплътен (което значи че поема вода, която като замръзне зимата си дава своето) !
.....Бетонът е 1 към 3....ако това е "едно към гьотере".....зна4и съм сгрешил...ПРЕДЛОЖЕТЕ НЕЩО...де....
vipltd - специалист
Колегата FMaster е прав.
Не е виновна мазилката.С ламарина да я обшиеш стената,ще ръждяса отвътре.
Бетона поема и предава капилярно влагата.
Решение може да бъде например облицовка с дори и изкуствени камъни.
Камъните задължително да са лепени на фуга,незапълнена ,за да може влагата да се изпарява.
Другото решение е да къртиш мазилката до бетон,обработвмаш бетона с хидроизолация с пенетронно действие,
запечатва влагата и наново мазилка.
Има и трето решение.
boltik - специалист
Ако съм те разбрал правилно грешката ти е тук.
.Грундирах с бетонконтакт...."шпакловах" със студоустой4ивия терафлекс........После грундирах с дълбокопроникващ грунд преди фасагена(дишащ)
vipltd написа:
Колегата FMaster е прав.
Не е виновна мазилката.С ламарина да я обшиеш стената,ще ръждяса отвътре.
Бетона поема и предава капилярно влагата.
Решение може да бъде например облицовка с дори и изкуствени камъни.
Камъните задължително да са лепени на фуга,незапълнена ,за да може влагата да се изпарява.
Другото решение е да къртиш мазилката до бетон,обработвмаш бетона с хидроизолация с пенетронно действие,
запечатва влагата и наново мазилка.
Има и трето решение.
Искам да 4уя и третото предложение.....
boltik написа:
Ако съм те разбрал правилно грешката ти е тук.
.Грундирах с бетонконтакт...."шпакловах" със студоустой4ивия терафлекс........После грундирах с дълбокопроникващ грунд преди фасагена(дишащ)
...Грешката не я разбрах ...коя от вси4ки(или вси4ки)...но както и да е.....4акам предложения за разрешаване на проблема.....
tinalex - специалист
Не знам каква е грешката,но ще кажа аз какво направих.Имам парапет от балустри и отгоре лят от армиран бетон парапет.Парапета е шпаклован с теракол.След това парапета и балустрите ги измазах с четка с гъст разтвор от бял цимент,бял фасаген и лепило С200.Така си стоят от 3 години на дъжда и снега и не се белят.Опитай.Не съм грундирал с нищо никъде.
boltik - специалист
Ами ти си намазал 1 път с контакта и след шпакловането още един път.Влагата не-може да се изпзрява и замръзва.На пролет започва да пада.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Помощ за ограда..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: