Galski написа:Единственото решение, което ми хрумва е свързано с повечко средства... за постигане на естетически издържана баня, разбира се.да, мястото над тоалетната ще бъде с етажерки - мисля да наредя там рулата с розовите пухкави кърпи, някаква саксия с живо цвете, то си е естествено при такава ниша. в твоя вариант всъщност спестяваме тоалетката, което... ами, не ми се иска. струва ми се, че тя е най-хубавото на тази баня.
Според мен мястото на тоал. чиния е до мивката - в момента мястото е отредено за тоалетка.
Но за да стои красиво там поставена тоал. чиния, то бих предложила да е от тези с вградено казанче, като се изгради една ниска стеничка от край до край на стената, на която се пада мивката. Естествено едно такова решение оскъпява малко банята, но пък стои много добре...
Също така, може би, не бих сложила готова душ кабина, а такава с прагче и стъклен параван. А нишата, която се оформя на мястото на сега поставената тоал. чиния е предостатъчна за шкаф или някакви етажерки за момичешки джунджурийки...
Така си мисля аз... дано сте ме разбрали, че обяснението ми не е от най-добрите в момента.
Но пак казвам, това е моят начин на мислене, аз поне така бих го замислила... Успех!
П.П. Даже сега съжалявам, че преди 3 години не можахме да осъществим у дома подобна идея (банята ни е със сходни на вашите размери), единствено по финансови причини.
много ти благодаря за "включването", бих се вслушала в съвета ти да не се спирам на готова душ кабина, но какво значи прагче? изградено от тухли и облечено в плочки ли? пак ще трябва да връщам плочкаджията...