• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
Издребнявате
donnna - специалист
ArturDent написа:
1. Прочети на предната страница!
прочетох, прочетох...

2. Тръбите не са под, а във фибрана, в гофрирани тръби, заради топлинните разширения. Тръбите няма да отдават много топлина. - под фибрана са в тоалетната! друго си е като седнеш на гърнето да са ти топли краката...
3. По принцип не може да се разчита на две тръби (едната студена) минаващи през стаята да "действат като подово отопление". - може, може, не можеш да се представиш как може!!!
4. Целта е да се изолират тръбите и да се закара топлината до радиаторите.
5. Ефекта на подово отопление може да се получи само на един малък участък от коридора през който минават повечко тръби. Надявам се не ме караш да усуквам тръбите напред назад за да правя нещо като подово отопление. - просто да се разпределят на по 10-тина см. по мрежата.... ефекта е, че примерно в каридора няма да имаш нужда от радиатор...

П.П. Нали се сещаш че когато имаш една електрическа печка, не правиш кабела до нея да грее, та и той да постопля по малко - сравнението ти е доста неудачно....
deo moni - специалист
Здравеите аз съм нов във форума, но искам да споделя нещо. Правих същата къща преди 2 години сега живея в нея, но збърках с отоплението..... трябваше да сложа подово отопление, занчи имам слънчеви батерии, гас метан , камина, климатици и ми е студено .Няма нищо по хубаво и икономично от водно подподово отопление. :wallbash:E сега вече имам , и съм много доволен.
До къде стигна със строежа? Пусни малко снимки ,че темата се забрави! :)
ArturDent - Почти Безобиден
Спокойно до седмица - две ще пусна.
В момента имам съображения да не слагам снимки. Иначе работата си върви.
evane - напреднал
много интересна тема, продължавай в същия дух :)
дали не бъркам нещо, но ми се стори, че ще имаш пречиствателна станция? може ли да разкажеш повече - откъде е, как се инсталира, каква е цената? или дай линк :)
Да възстановява малко информацията след срива на сървъра...

Ел. инсталация:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Гипскартон - на тавана само:

Изображение

Изображение
Обличане на камината:

Изображение