Най - вълнуващия въпрос зимно време.
deo moni - специалист
Подовото водно отопление е на 25- 30 градуса , виждал съм такова сложено към слънчеви колектори с голям буферен резервоар които през ноща работи на ток. Схемата е такава; през деня колекторите загряват буфера в които има семпертина или БГВ към подовото и подава само 30 градуса(това става с електроника съответно).А през ноща ако истине буфера се подгрява на ток, също така водата от буфера се използва и за къпане. Буфера или боилера може да се затоплят и котле на гас , твърдогориво, но системата става сложна за обеснение, :nixweiss:
filmatoplo - майстор
Део Мони, кажи ни поне-колко литра е буфера и панелите какви са :? вакуумни или плоски и колко са , или колко им е площа.Лятото какво прави човека ,след като подовото е изключено .
deo moni - специалист
Няма какво да крия ето е системата. :!: работи :!: за буфер използвам боилера 300 лт 2 сепертини-горна долна .8 помпи всяка за нещо... слънчеви батерии.. климатик(когато е на студено топлото през бгв в боилера) котел на газ+ камина през сепертина горна в боилера, комп. за управление. :wallbash:

Прикачен файл

IMG0095A.jpg
IMG0095A.jpg (18.51 KиБ) Видяна 5395 пъти

Прикачен файл

IMG0094A.jpg
IMG0094A.jpg (20.18 KиБ) Видяна 5395 пъти

Прикачен файл

IMG0093A.jpg
IMG0093A.jpg (18.56 KиБ) Видяна 5395 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Водата от водосъдържателя ли циркулира в тръбите за подово :? ?
deo moni - специалист
LazarGanev написа:
Водата от водосъдържателя ли циркулира в тръбите за подово :? ?
da samo za podovoto... sori za latinicata plei telefon.
Ама тази вода вода, която циркулира в подовото, после се ползва за къпане, така ли? И всеки път се опреснява? Колко панела го греят този 300л бойлер?
deo moni - специалист
LazarGanev написа:
Ама тази вода вода, която циркулира в подовото, после се ползва за къпане, така ли? И всеки път се опреснява? Колко панела го греят този 300л бойлер?
О аз как да ти обесна кое каде влиза...... боилера се захранва с семпертини от 2 батерии и другите топло источници и отнема само 30 драдуса КПД с БГВто към подовото.А в боилера си има чиста вода свързана с водопровода.Сега разбра ли. :?:
bulhomes2 - майстор
ДеоМони, системата ти е интересна и много прилича на това, което искам и аз да направя. Ще те затрудним ли много ако те помолим да драснеш схемата и да я пуснеш тук. И мен ме интересуват много неща - как си вързал газовия котел и камината, климатика в бойлера как е направен...
deo moni написа:
LazarGanev написа:
О аз как да ти обесна кое каде влиза...... боилера се захранва с семпертини от 2 батерии и другите топло источници и отнема само 30 драдуса КПД с БГВто към подовото.А в боилера си има чиста вода свързана с водопровода.Сега разбра ли. :?:
Разбрах...че не можеш да ми обясниш и че нищо не ти е ясно, а приказваш напосоки :)
bulhomes2, имаш чувство за хумор
deo moni - специалист
Точно така , разбрахте че съм нов в тия рабори, но човек се учи до като е жив. Та си система ми е прави един инжинер, аз само давах парите и някои идеи ( все пак къшата е моя а и збъднах някои мечти на този човек).

Тема "ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: