torbalan написа:давай, давай...Не само ще те пусна ами и ще почерпя по биричка!
като докараш работещ вариант - обещавам да дойда да я видя....ако ме пуснеш де

torbalan написа:давай, давай...Не само ще те пусна ами и ще почерпя по биричка!
като докараш работещ вариант - обещавам да дойда да я видя....ако ме пуснеш де
edemy2001 написа:Ето тук смятам , че грешиш! Мислех да се въздържа , но понеже сам поиска градивна критика ще изложа аргументите , заради които съм песимистично настроен към идеята още от самото начало на темата. Ако приемем за верни данните че КПД на парната турбина е 20-30% , а парната машина има по-малко КПД следва , че дори да няма никакви останали загуби , то фотоволтаика би произвеждал повече ток! Това при положение , че сме усвоили на 100% слънчевата енергия!
Ами вземи и ти сметни сумарно колко ще е КПД-то. Изглежда че в крайна сметка ще е повече от 20-те % на фотоволтаика.
dj_marti79 написа:Първо: Айде стига с този "лаф на деня"чети внимателно какво пиша...Да не искаш да кажеш че парата след турбината я изхвърляте във ВАШИЯ АЕЦ? Щото в НАШИЯ АЕЦ я използваме за да топлим града.
и Трето: Питам за всичките централи работещи с пара.
dj_marti79 написа:Щото в НАШИЯ АЕЦ я използваме за да топлим града.
dj_marti79 написа:torbalan, прав си за пароотборите, аз го казах образно защото не ми се изхвърля топлина. Ти каза че водата щяла да се свърши!на нашите турбини е от порядъка на 33 процента... тоест около 2/3 от произведената в реактора топлина я хвърляме в дунава като отпадък
Явно работиш АЕЦ-а и си по запознат. Моля те обясни на колегата Тани колко е КПД на турбината.
1. Каква моментна енергия смяташ , че може да усвоиш от квадратен метър? Според мен заради загубите от отражението в огледалото и най вече от прецизността на фокусиране ще усвоиш не повече от 50-60% .Аз съм малко по-оптимистичен да кажем 60 - 70 %.
1 - с отражашеля май бъркаме, но трябва да каже някой който се занимава с оптика. Аз мисля че отражението е 98%Е, не съм чак толкова оптимистичен. 98% само от професионално огледало.
на парна установка произведена в домашни условия я стигне 5% я не...Може би 10%
Създавам вакуум до колкото е възможно за да изолирам загубите.Това ми се вижда почти невъзможно, но ако имаш желание пробвай. А аз за сега стигнах до тук:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: