• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Пламене, ти не беше ли с 4пътния вентил и контролера от Интиел . :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Да. Отговярам заради него, защото нета му е непостоянен.
vilhemovivi - специалист
Здравейте някъде четох за машина за пройзводство на пелети но нея намирам каква беше точно темата благодаря ви.
plamen_peev - специалист
Привет, съфорумци! Съжалявам за закъснелите отговори ама както вече казах не бях в БГ-то.
Първо на Спеца - това 20% са разходите отгоре ама много зависи къде си и как си се отоплявал преди
и от къде и какви пелети ще вземеш. Значи преди не ми стигаха 35 м3 дърва. Във Варненско бяха по 65-70лв.
метровките, после рязане и т.н. Тази година закърпих около 7.5 тона пелети. Сега държа температура 25
в къщи(моите са много зиморничави и ако не е за потник не се признава). Преди пак се пробвах така ама то ту
по-топло като го гледам ту по-студено като ме няма за по-дълго и вечер. Накратко преди давах 2100-2300лв за
дърва без хамалогията, а сега 2900лв за пелети щото вземах от 380-400 лв тона.
Обещаната проба за Видинските пелети!!! УЖАСНИ! По-лоши и от шуменските!
Както споменах в по-горния си пост за мен е по-важно коксуването(шлаката), а не пепелното съдържание.
Ако няма коксуване пепелта се издухва от вентилатора без проблеми. Та тези за 2-3 часа горене на 30% мощност
(щото вече си топличко) правят повече шлака от 6часа на шуменските. Та "За бога братя не купувайте!"
spec - специалист
Брей, голяма хала топлиш май?
Ако ми е верен калкулатора (табличка в Excel-a) ще трябва да е около 420м3 (160м2 на 2.60 вис.)
plamen_peev - специалист
Е не е чак толкова голямо. В момента отоплявам 250м2. Тия таблици им сложи поне 10-15% отгоре.
Предполагам че имам и доста топлозагуби, щото първия етаж си е почти са мо прозорци и не са
к-стъкла :wink: Иначе съм изолиран, ама и към тавана на втория етаж си е само плоча още и от
там доста дърпа също. Сега тонажа е доста на око, щото се набутах есента с Шуменски пелети"класА"
и после моите донаждаха с Пловдивски за да ги смесват иначе коксуване и спиране на 4-5 часа. :evil:
А и сега се сетих, че външния датчик не бе правилно настроен ( настройвахме го есента на топло) и дори
когато стайния термостат не подаваше сигнал ( достатъчно топло) споерд външния мин подавана температура
беше 58 градуса. Тоест горелката е работила на макс почти постоянно. То затова и се е задръствала толкова често
ама това едруга тема.
nikisv - специалист
Здравеите имам Ератовски пиролизен котел на които искам да монтирам пелетна горелка бихте ли ми препорьчали такава като изклиучим тяхните понеже тук прочетох само негативи за тях благодаря ви предварително.
Горелките не са лоши, но искат хубави пелети. Общо взето - така е с всички горелки. Ако искаш да гориш калпави пелети, ти трябва специализиран пелетен котел.
filmatoplo - майстор
Под -Ератовски пиролизен котел -Линг 25 ли да разбираме :wink: Има хубави горелки но са малко скъпи -Ивабо. :wink:
Последна промяна от filmatoplo на съб апр 02, 2011 8:02 pm, променено общо 1 път.
Може би Ерато Пиротерм или Пиролика, които са 1 към 1 Атмос ?
Последна промяна от LazarGanev на съб апр 02, 2011 7:57 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: