Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
597 мнения в "Пелетни горелки"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Да. Отговярам заради него, защото нета му е непостоянен.
vilhemovivi
- специалист
Здравейте някъде четох за машина за пройзводство на пелети но нея намирам каква беше точно темата благодаря ви.
plamen_peev
- специалист
Привет, съфорумци! Съжалявам за закъснелите отговори ама както вече казах не бях в БГ-то.
Първо на Спеца - това 20% са разходите отгоре ама много зависи къде си и как си се отоплявал преди
и от къде и какви пелети ще вземеш. Значи преди не ми стигаха 35 м3 дърва. Във Варненско бяха по 65-70лв.
метровките, после рязане и т.н. Тази година закърпих около 7.5 тона пелети. Сега държа температура 25
в къщи(моите са много зиморничави и ако не е за потник не се признава). Преди пак се пробвах така ама то ту
по-топло като го гледам ту по-студено като ме няма за по-дълго и вечер. Накратко преди давах 2100-2300лв за
дърва без хамалогията, а сега 2900лв за пелети щото вземах от 380-400 лв тона.
Обещаната проба за Видинските пелети!!! УЖАСНИ! По-лоши и от шуменските!
Както споменах в по-горния си пост за мен е по-важно коксуването(шлаката), а не пепелното съдържание.
Ако няма коксуване пепелта се издухва от вентилатора без проблеми. Та тези за 2-3 часа горене на 30% мощност
(щото вече си топличко) правят повече шлака от 6часа на шуменските. Та "За бога братя не купувайте!"
Първо на Спеца - това 20% са разходите отгоре ама много зависи къде си и как си се отоплявал преди
и от къде и какви пелети ще вземеш. Значи преди не ми стигаха 35 м3 дърва. Във Варненско бяха по 65-70лв.
метровките, после рязане и т.н. Тази година закърпих около 7.5 тона пелети. Сега държа температура 25
в къщи(моите са много зиморничави и ако не е за потник не се признава). Преди пак се пробвах така ама то ту
по-топло като го гледам ту по-студено като ме няма за по-дълго и вечер. Накратко преди давах 2100-2300лв за
дърва без хамалогията, а сега 2900лв за пелети щото вземах от 380-400 лв тона.
Обещаната проба за Видинските пелети!!! УЖАСНИ! По-лоши и от шуменските!
Както споменах в по-горния си пост за мен е по-важно коксуването(шлаката), а не пепелното съдържание.
Ако няма коксуване пепелта се издухва от вентилатора без проблеми. Та тези за 2-3 часа горене на 30% мощност
(щото вече си топличко) правят повече шлака от 6часа на шуменските. Та "За бога братя не купувайте!"
plamen_peev
- специалист
Е не е чак толкова голямо. В момента отоплявам 250м2. Тия таблици им сложи поне 10-15% отгоре.
Предполагам че имам и доста топлозагуби, щото първия етаж си е почти са мо прозорци и не са
к-стъкла
Иначе съм изолиран, ама и към тавана на втория етаж си е само плоча още и от
там доста дърпа също. Сега тонажа е доста на око, щото се набутах есента с Шуменски пелети"класА"
и после моите донаждаха с Пловдивски за да ги смесват иначе коксуване и спиране на 4-5 часа.
А и сега се сетих, че външния датчик не бе правилно настроен ( настройвахме го есента на топло) и дори
когато стайния термостат не подаваше сигнал ( достатъчно топло) споерд външния мин подавана температура
беше 58 градуса. Тоест горелката е работила на макс почти постоянно. То затова и се е задръствала толкова често
ама това едруга тема.
Предполагам че имам и доста топлозагуби, щото първия етаж си е почти са мо прозорци и не са
к-стъкла

там доста дърпа също. Сега тонажа е доста на око, щото се набутах есента с Шуменски пелети"класА"
и после моите донаждаха с Пловдивски за да ги смесват иначе коксуване и спиране на 4-5 часа.

А и сега се сетих, че външния датчик не бе правилно настроен ( настройвахме го есента на топло) и дори
когато стайния термостат не подаваше сигнал ( достатъчно топло) споерд външния мин подавана температура
беше 58 градуса. Тоест горелката е работила на макс почти постоянно. То затова и се е задръствала толкова често
ама това едруга тема.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Горелките не са лоши, но искат хубави пелети. Общо взето - така е с всички горелки. Ако искаш да гориш калпави пелети, ти трябва специализиран пелетен котел.
filmatoplo
- майстор
Под -Ератовски пиролизен котел -Линг 25 ли да разбираме
Има хубави горелки но са малко скъпи -Ивабо. 

Последна промяна от filmatoplo на съб апр 02, 2011 8:02 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Може би Ерато Пиротерм или Пиролика, които са 1 към 1 Атмос ?
Последна промяна от LazarGanev на съб апр 02, 2011 7:57 pm, променено общо 1 път.
Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература