• 1
  • 2
glorious - специалист
Здравейте.На есен като започнаха дъждовете и тавана ми взе че прокапа.Тавана е с вата и гипскартон.Капането тръгна по кабела на крушката/още бях на кабел и фасунга/, та за да разбера къде е теча се наложи с едно малко трионче да кълцам картона, докато не извадя мократа вата и да стигна до сухо.Сега резултата е,че съм нарязал 2-3 прозореца, като най-големия е не повече от 50х50см , максимум 60х60.Най-големия "прозорец" е от профил до профил/ще опитам да кача снимки ако се наложи./Идеята ми беше да удрежа картона до застъпване на метален профил, за да го хвана с види за него,но се оказа доста трудно рязането на картона.Пробвах с нож, обаче нищо не стана.Искам да питам има ли планки някакви да хвана картон за картона и да не се занимавам с изрязването.Дали няма да провисне и какви са крепежите,които мога да използвам?Пак да обесня,че нз дали е ясно- в гипскартона има изрязани дупки, искам да ги "зашия" без да сменям целия лист гипскартон...

Не ми се викат майстори,понеже апартамента е повече от готов,всичко е чисто и ново, и нямам време да ги вардя.С шпакловане и фугиране,чак до толкова ще се справя.
valat111 - специалист
Монтирай от вътрешната страна на картона дървени трупчета, така че да се виждат през отвора. После срежи нов картон, с размер, съответсващ с дупката /отвора/. После го хвани с видии за трупчетата. После шпакловка ...
valat111 - специалист
Прикачен файл:
S1054092.JPG
Dain - специалист
А бре какви трупчета,взимаш едно CD,режеш,кърпиш(по начина с трупчетата),мажеш(шпакловаш),шкуриш,боядисваш и си ти.А тия дето са ти от профил до профил,изрязваш картона до половината на профила и пак по стария начин.Ако и така не става викаш-ПОМОЩ.Успех.
valat111 - специалист
[
Последна промяна от valat111 на съб апр 02, 2011 2:14 pm, променено общо 1 път.
glorious - специалист
С какъв инструмент да го изрежа картона ,който е на профила?

ИНаче благодаря за съветите, ще пробвам идните дни.
valmet - специалист
Там където картона е на профила,режеш с макетен нож.Режеш,до като не го прорежеш.
Не забравяй на фаските да сложиш стъклофазерна лента,на която краищата да се застъпват.
glorious - специалист
Така, успях да изрежа картона със макетно ножче,получи се добре, ще застъпи 3см в профила и 3см ще е застъпал стария картон,смятам предостатъчно.Сега имам питане- тавана е правен с обикновен картон,мисля 12мм.Понеже с апартамента съм приключил имам само влагоустойчив гипскартон пак на 12мм/дано не бъркам/,който си бях купил за мазето.Мога ли да кърпя с влагоустойчивия? Ще даде ли някаква разлика и каква?!
freshenero - специалист
Няма проблем и да е влагоустойчив.Така и така ще го шпакловаш цялото парче,за да скриеш зеления цвят.Направи,,фаски" предварително на парчето и на положения картон,да не напука на фугата.
valmet - специалист
...и провери дали не е изметнат картона при неправилно съхранение.
  • 1
  • 2

Тема "Кърпеж на гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: