Всичко за дърводелството
duco - специалист
Колеги на детската стая сложих подово отопление дали ще е удачно да наредя дюшаме или да търся специален ламинат за подово?
deo moni - специалист
Какво е подовото?? ел. или водно? Даи инфо..
duco - специалист
Водно е подовото, стаята е към 30квадрата като не е правоъгълна (по проект бяха 2 стаи но аз ги съединих )
Chefo77 - майстор
Не зная каква е тази мания хората да си слагат подово отопление и да го запечатат с истинско дърво отгоре ...
Това дърво ще се нагрява постоянно. Ще се разсъхне, ще отвори зверски фуги и може да се нацепи от температурата.
Имам един приятел, той пък мислеше да прави водно подово, отгоре фибран (!!!) и паркет (!!!) :? Едва съм го разубедил.
Ако решиш да е с ламинат, температурата на повърхността на замазката не трябва да надвишава 28 градуса по Целзий. И ламинатът трябва да е със специален сертификат (има съответната иконка на етикета), който удостоверява, че не се отделят вредни летливи компоненти при нагряване.
deo moni - специалист
Колегата Chefo77 е прав ,водно подово наи ефективно е с теракот,но.... може и с ламинат само трябва да не слагаш изилация под ламината :-D
Chefo77 - майстор
Днес бях на семинар на един от най-големите производители на паркет и всичко за паркет - Bona. Та фенът разправя, че масово по Европата се прави по този начин - водно подово с максимална температура на водата 40 градуса по целзий, отгоре паркет, залепен със силаново лепило (гъвкаво). Ами може и да съм старомоден, но не мога да приема, че дори и при 40 градуса целзий това дърво ще оцелее. Вероятно има много условности - изключително суха замазка, специални гъвкави фугиращи смеси, гъвкаво лепило, паркет с масло вместо лак - да не се пука лака...
Въпреки всичко, не бих рискувал вкъщи с такъв пакет. МОЕ мнение - вероятно грешно :)
duco - специалист
Благодаря за съветите .Аз бях решил още преди това да сложим някои дебел мокет но жена ми беше против понеже се чистел трудно .

Тема "Дюшаме и подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: