Колеги на детската стая сложих подово отопление дали ще е удачно да наредя дюшаме или да търся специален ламинат за подово?
Всичко за дърводелството
duco
- специалист
7 мнения в "Дюшаме и подово"
Chefo77
- майстор
Не зная каква е тази мания хората да си слагат подово отопление и да го запечатат с истинско дърво отгоре ...
Това дърво ще се нагрява постоянно. Ще се разсъхне, ще отвори зверски фуги и може да се нацепи от температурата.
Имам един приятел, той пък мислеше да прави водно подово, отгоре фибран (!!!) и паркет (!!!)
Едва съм го разубедил.
Ако решиш да е с ламинат, температурата на повърхността на замазката не трябва да надвишава 28 градуса по Целзий. И ламинатът трябва да е със специален сертификат (има съответната иконка на етикета), който удостоверява, че не се отделят вредни летливи компоненти при нагряване.
Това дърво ще се нагрява постоянно. Ще се разсъхне, ще отвори зверски фуги и може да се нацепи от температурата.
Имам един приятел, той пък мислеше да прави водно подово, отгоре фибран (!!!) и паркет (!!!)

Ако решиш да е с ламинат, температурата на повърхността на замазката не трябва да надвишава 28 градуса по Целзий. И ламинатът трябва да е със специален сертификат (има съответната иконка на етикета), който удостоверява, че не се отделят вредни летливи компоненти при нагряване.
Chefo77
- майстор
Днес бях на семинар на един от най-големите производители на паркет и всичко за паркет - Bona. Та фенът разправя, че масово по Европата се прави по този начин - водно подово с максимална температура на водата 40 градуса по целзий, отгоре паркет, залепен със силаново лепило (гъвкаво). Ами може и да съм старомоден, но не мога да приема, че дори и при 40 градуса целзий това дърво ще оцелее. Вероятно има много условности - изключително суха замазка, специални гъвкави фугиращи смеси, гъвкаво лепило, паркет с масло вместо лак - да не се пука лака...
Въпреки всичко, не бих рискувал вкъщи с такъв пакет. МОЕ мнение - вероятно грешно
Въпреки всичко, не бих рискувал вкъщи с такъв пакет. МОЕ мнение - вероятно грешно

Тема "Дюшаме и подово" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература