Здравейте,Приятели!Момче на 19г съм и сам си стягам къщата,но имам проблем с влагата.Доста прочетох за него,но не си обяснявам някои неща,затова моля дайте някакво решение.Къщата е стара на 2 етажа(първия каменен зид) гредоред е,и постоянно има влага в нея.Вътре има \"дъх\" на влага,да не говорим затова как се люпят стените.Под къщата мисля че минава подземна река,на около 10тина метра от къщата има сондаж(8м дълбочина),а къщата е заобиколена от редени плочки(2м).Ситуацията е такава че немога да преценя къде да започна да копая за дренаж след като трябва да се видят основите,но неискам да чупя и плочките?Какво да направя?
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
7 мнения в "Проблем с влагата в къщата на село"
baharkadirov
- специалист
Щом около къщата имаш плочки....махни ги и копай смело...сложи си хидроизолацията .....и каквото още те посъветват майсторите във форума......Поне аз, така направих(за разлика от теб...разбивах бетон)....не,че нямам още влага, но поне намаля....и се надявам да изчезне....Успех в начинанието....
И аз имам подобен проблем. Първият етаж е вкопан в земята с доста голяма денивилация между предната и задната част. Конктетно ме интересува, каква цялостна хидроизолация се полага на зид от дялан камък. Доста неравна повърхност с ронеща се спойка между камъните.
За да не пускам нова тема, ще пиша тук.
Първо благодарности на майсторите във форума, често сме се допитвали до Вашия опит!
Миналото лято си купихме къща. Първият -приземен етаж, е трапезария и кухня. Двете стени са външни и когато вали дъжд, влагата попива (поне така си мисля
) в стените и мазилката вътре се лющи. Другият проблем е, че стената в дъното на стаята е гранична и е под банята (разбрах, че се нарича негативна стена), където разкопаването отвън е невъзможно.
Какъв съвет ще ми дадете за решаване на проблема? Търсих в нета фирми за хидроизолация, ще се искам от тях оферти, но сме длъжни и сами да пробваме.
Благодаря предварително!
Първо благодарности на майсторите във форума, често сме се допитвали до Вашия опит!

Миналото лято си купихме къща. Първият -приземен етаж, е трапезария и кухня. Двете стени са външни и когато вали дъжд, влагата попива (поне така си мисля

Какъв съвет ще ми дадете за решаване на проблема? Търсих в нета фирми за хидроизолация, ще се искам от тях оферти, но сме длъжни и сами да пробваме.
Благодаря предварително!
kiss9402
- специалист
Здравейте! Старата ни къща е строена през 1954г. - гредоред и камена зидария. Има мазе което беше винаги влажно. За да исушим мазето прокопахме поотделно всяка страна на къщата до самите основи страна по страна отляхме фондамент и нещо като крепежна стена положихме грунд след това битум и най-накрая мембраната. Сега след 3г. няма нито следа от вода в мазето.
Успех в начинанията .
Успех в начинанията .
kiss9402 написа:Здравейте! Старата ни къща е строена през 1954г. - гредоред и камена зидария. Има мазе което беше винаги влажно. За да исушим мазето прокопахме поотделно всяка страна на къщата до самите основи страна по страна отляхме фондамент и нещо като крепежна стена положихме грунд след това битум и най-накрая мембраната. Сега след 3г. няма нито следа от вода в мазето.Благодаря за отговора! Но едната ни стена е вътрешна, а около нея няма как да се изкопае, защото зад нея има основи на пристройка. На тази стена също има влага, макар и по-малко. Как да се преборим с нея?
Успех в начинанията .

Тема "Проблем с влагата в къщата на село" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература