Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте,Приятели!Момче на 19г съм и сам си стягам къщата,но имам проблем с влагата.Доста прочетох за него,но не си обяснявам някои неща,затова моля дайте някакво решение.Къщата е стара на 2 етажа(първия каменен зид) гредоред е,и постоянно има влага в нея.Вътре има \"дъх\" на влага,да не говорим затова как се люпят стените.Под къщата мисля че минава подземна река,на около 10тина метра от къщата има сондаж(8м дълбочина),а къщата е заобиколена от редени плочки(2м).Ситуацията е такава че немога да преценя къде да започна да копая за дренаж след като трябва да се видят основите,но неискам да чупя и плочките?Какво да направя?
baharkadirov - специалист
Щом около къщата имаш плочки....махни ги и копай смело...сложи си хидроизолацията .....и каквото още те посъветват майсторите във форума......Поне аз, така направих(за разлика от теб...разбивах бетон)....не,че нямам още влага, но поне намаля....и се надявам да изчезне....Успех в начинанието....
И аз имам подобен проблем. Първият етаж е вкопан в земята с доста голяма денивилация между предната и задната част. Конктетно ме интересува, каква цялостна хидроизолация се полага на зид от дялан камък. Доста неравна повърхност с ронеща се спойка между камъните.
За да не пускам нова тема, ще пиша тук.

Първо благодарности на майсторите във форума, често сме се допитвали до Вашия опит! =D>
Миналото лято си купихме къща. Първият -приземен етаж, е трапезария и кухня. Двете стени са външни и когато вали дъжд, влагата попива (поне така си мисля 8-[ ) в стените и мазилката вътре се лющи. Другият проблем е, че стената в дъното на стаята е гранична и е под банята (разбрах, че се нарича негативна стена), където разкопаването отвън е невъзможно.
Какъв съвет ще ми дадете за решаване на проблема? Търсих в нета фирми за хидроизолация, ще се искам от тях оферти, но сме длъжни и сами да пробваме.

Благодаря предварително!
kiss9402 - специалист
Здравейте! Старата ни къща е строена през 1954г. - гредоред и камена зидария. Има мазе което беше винаги влажно. За да исушим мазето прокопахме поотделно всяка страна на къщата до самите основи страна по страна отляхме фондамент и нещо като крепежна стена положихме грунд след това битум и най-накрая мембраната. Сега след 3г. няма нито следа от вода в мазето.

Успех в начинанията .
kiss9402 написа:
Здравейте! Старата ни къща е строена през 1954г. - гредоред и камена зидария. Има мазе което беше винаги влажно. За да исушим мазето прокопахме поотделно всяка страна на къщата до самите основи страна по страна отляхме фондамент и нещо като крепежна стена положихме грунд след това битум и най-накрая мембраната. Сега след 3г. няма нито следа от вода в мазето.

Успех в начинанията .
Благодаря за отговора! Но едната ни стена е вътрешна, а около нея няма как да се изкопае, защото зад нея има основи на пристройка. На тази стена също има влага, макар и по-малко. Как да се преборим с нея? :-k
kiss9402 - специалист
Ами и при нас е така, но влагата е много малка, защото там не прониква почти от никаде. Другият варянт е да се направи дренаж откъм стената.

Поздрави !

Тема "Проблем с влагата в къщата на село" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: