valto4377 написа:Можеш и сам да опиташ.При 30 градуса през лятото много бързо загрява водата в бойлера до 50-55 гр./20-30 мин/ това намалява сметката за ток в пъти.Аз миналото лято с малко помощ съчиних това от един стар климатик.Ами ако вкараме вьншното тяло вьтре , няма ли хем да охлажда и хем да топли и бойлерВ бойлера навих 8 метра медна тръба и работи .Успех!Прикачен файл:kkk.jpg
lakosste написа:Да по принцип ще охлажда,valto4377 написа:При 30 градуса през лятото много бързо загрява водата в бойлера до 50-55 гр./20-30 мин/Ами ако вкараме вьншното тяло вьтре , няма ли хем да охлажда и хем да топли и бойлер
 но за кратко време на работа 30-50минути.  При повишаване на кондензацията (топлите пари във бойлера ) се повишава (7-10С )и изпарението на фреона,  във външното тяло и ефекта клони към 0,……
  но за кратко време на работа 30-50минути.  При повишаване на кондензацията (топлите пари във бойлера ) се повишава (7-10С )и изпарението на фреона,  във външното тяло и ефекта клони към 0,…… 

Звънял съм му поне 30 пъти. Писах му във форума, към 1ч влезе прочете съобщението и пак изчезна
 Звънял съм му поне 30 пъти. Писах му във форума, към 1ч влезе прочете съобщението и пак изчезна  .gif)