• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
valto4377 написа:
Можеш и сам да опиташ.При 30 градуса през лятото много бързо загрява водата в бойлера до 50-55 гр./20-30 мин/ това намалява сметката за ток в пъти.Аз миналото лято с малко помощ съчиних това от един стар климатик.
Прикачен файл:
kkk.jpg
В бойлера навих 8 метра медна тръба и работи .Успех!
Ами ако вкараме вьншното тяло вьтре , няма ли хем да охлажда и хем да топли и бойлер
hladnia - специалист
lakosste написа:
valto4377 написа:
При 30 градуса през лятото много бързо загрява водата в бойлера до 50-55 гр./20-30 мин/
Ами ако вкараме вьншното тяло вьтре , няма ли хем да охлажда и хем да топли и бойлер
Да по принцип ще охлажда, :? но за кратко време на работа 30-50минути. При повишаване на кондензацията (топлите пари във бойлера ) се повишава (7-10С )и изпарението на фреона, във външното тяло и ефекта клони към 0,…… :shock:
catpat - специалист
А сложно ли е да се сложи топлообменик на климатика, като се ползва лятото да загрява бойлера? В смисъл, ако дойдат да ми сложат климатик и им кажа "Я сега сложете тоя топлообменик" ще се обърка ли работата на климатика?
catpat - специалист
Почнах бойлера,
вчера с Ванко68 "Vanko68" купихме една Мидеа-09, уж щяхме веднага да монтираме, но му излязла спешна лична работа. Добре, уговорихме се за днес в 10ч да дойде и да почне..., до следобеда да има топла вода в бойлера.
Звъня му в 11ч. "А, излезе нещо спешно, проблем на един обект, до 1час съм при теб".
След два часа почвам да звъня но не вдига. Аз го търся пари да му давам, а той се крие като че ли ще го бия :lol: Звънял съм му поне 30 пъти. Писах му във форума, към 1ч влезе прочете съобщението и пак изчезна :lol: ,
така ли работи този човек? Ако има проблеми да каже, ще го разбера, а аз стоя през отпуската си вкъщи, вместо да ида да свърша някоя работа.
radius - майстор
Има специална тема за това във форума. Този човек явно така "работи".
filmatoplo - майстор
:lol: Ти ме отрепа :prayer: :prayer: -Ванко го търси и чака половин България . :supz:
catpat - специалист
Явно съм от другата половина :-D
sian - специалист
rumeniak написа:
Бойлера който имаш не може да стане или поне не си струва преработката на фона на тези

http://www.sofclima.com/page.php?n=61617&SiteID=687

Инвестицията за термопомпа за топла вода е само 1300 лв. Термопомпата за топла вода през деня и вечерта, когато има мъгла или дъжд, няма опасност от замръзване, може да се изключва когато не сте си вкъщи, има възможност за настройване на желаната температура.
Колега тези бойлери с какъв водосъдържател са?
Защо на снимката имат 4-тръбни извода?
LazarGanev - "Велик майстор"
Има термопомпен бойлер за по-малко от 1000лв/100литра, СОР=3,8 - Ерато
sian - специалист
LazarGanev написа:
Има термопомпен бойлер за по-малко от 1000лв/100литра, СОР=3,8 - Ерато
Ако може линк, колега. Благодаря.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5