Схема .... проблема е да няма нещо пропуснато, някаква грешка.
Прикачен файл
bidon 2.jpg (37.08 KиБ) Видяна 4282 пъти
Прикачен файл
pasat написа:Бидонът ще е на 1м над бойлера и на 2.6м над смесителите.Струва ми се,че бойлера ,ако е купешки няма да работи по тази схема,като загрее.Причината е,че вътрешната тръба за топла вода е поставена по-високо ,повишава се налягането в бойлера при загряване и не позволява притока на вода от студения вход. За да работи му трябват поне 3-4 атм.налягане на входа , а така по схемата влиза вода с приблизително 0,1 атм.За да работи такава система за резервна вода съвместно с електрически бойлер се свързва с хидрофор!
pasat написа:Бидонът ще е на 1м над бойлера и на 2.6м над смесителите.Налягането ще е слабо - ще е мъчно къпането.
Фло написа:Аз съм съгласен че ще надуе бойлера и ще имаш проблем само хидрофор и тогава бидона в мазетоpasat написа:Бидонът ще е на 1м над бойлера и на 2.6м над смесителите.Струва ми се,че бойлера ,ако е купешки няма да работи по тази схема,като загрее.Причината е,че вътрешната тръба за топла вода е поставена по-високо ,повишава се налягането в бойлера при загряване и не позволява притока на вода от студения вход. За да работи му трябват поне 3-4 атм.налягане на входа , а така по схемата влиза вода с приблизително 0,1 атм.За да работи такава система за резервна вода съвместно с електрически бойлер се свързва с хидрофор!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: