Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Каналски - специалист
Схема .... проблема е да няма нещо пропуснато, някаква грешка.

Прикачен файл

bidon 2.jpg
bidon 2.jpg (37.08 KиБ) Видяна 4285 пъти
pasat - специалист
Бидонът ще е на 1м над бойлера и на 2.6м над смесителите.
Фло - специалист
pasat написа:
Струва ми се,че бойлера ,ако е купешки няма да работи по тази схема,като загрее.Причината е,че вътрешната тръба за топла вода е поставена по-високо ,повишава се налягането в бойлера при загряване и не позволява притока на вода от студения вход. За да работи му трябват поне 3-4 атм.налягане на входа , а така по схемата влиза вода с приблизително 0,1 атм.За да работи такава система за резервна вода съвместно с електрически бойлер се свързва с хидрофор!
LazarGanev - "Велик майстор"
Един метър над бойлера не е достатъчно за да преодолее съпротивлението на възвратния клапан на бойлера, да не говорим ако станат 2 последователни възвратни клапана с този, който планираш на изхода на съда. На възвратния клапан му трябват 3 метра воден стълб за да бъде преодолян. Ако имаш възможност - слагай съда с един етаж нагоре, иначе няма да ползваш топла вода. Най-чистият вариант е хидрофор след бидона.
2v6 - майстор
pasat написа:
Налягането ще е слабо - ще е мъчно къпането.
По-добре сглоби нещо такова:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2v6#p68642
Да, тази схема на 2v6 е перфектна:
Изображение
vilhemovivi - специалист
Фло написа:
pasat написа:
Струва ми се,че бойлера ,ако е купешки няма да работи по тази схема,като загрее.Причината е,че вътрешната тръба за топла вода е поставена по-високо ,повишава се налягането в бойлера при загряване и не позволява притока на вода от студения вход. За да работи му трябват поне 3-4 атм.налягане на входа , а така по схемата влиза вода с приблизително 0,1 атм.За да работи такава система за резервна вода съвместно с електрически бойлер се свързва с хидрофор!
Аз съм съгласен че ще надуе бойлера и ще имаш проблем само хидрофор и тогава бидона в мазето =D>
vilhemovivi - специалист
Тогава само връзваш бидона и поплавъка и немислиш за нищо поне 5 дни без ВИК.
Фло - специалист
LazarGanev написа:
Да, тази схема на 2v6 е перфектна:
Изображение
Почти е перфектна! Клапана при хидрофора се слага на изхода на помпата ,за да се предотврати хидроудар при спиране!
Няма такова нещо. Ако клапанът е след хидрофора, пресостатът как ще усети промените в налягането в системата?

Тема "Клапани за резервна вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: