Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
huku83 - помощник
Здравейте къщата вече е готова на груб строеж , готови са и замаските като замаската се састои от 3см Фибран над него найлон армировка 5-8см замаска, при изливането на плочите варху платната съм сложил отново 3см фибран,сложени са дограмата (PVC Rehau s 24мм четери сезонен стъклопакет) и вратите и идва ред на ИЗОЛАЦИЯТА :) и отново почвам да се чудя какво :PpP , следователно в пода и в тавана имам по 3см фибтран вътре твърдо съм решил гипс картон с 5-10см вата и остава да измисля и външната, ще помоля за мнения в момента единственото на което съм се спял е Baumit разглеждайки каталогът им това измислих:
Стиропор : Baumit ProTherm 8см
Мазилка : Baumit SilikonTop R2 или К1.5
Мрежа : Baumit StarTex
Лепило : Baumit ProContact
Грунд : Baumit UniPrimer
Дюбели : Baumit Schlagdьbel termoz PN 130мм
Ъгли : Baumit KantenSchutz mit Gewebe Kunststoff
Капка : Baumit Sockel Profil
Тези неща без труд там с отстъпките идват някаде около 20-22лв на квадрат. Искам да знам дали си заслужава цена/качество и някои ако има по добри идеи за тези пари или по ефтини идеи със същото качество. Да отбележа че пише че ако се изпълни по техните норми ти дават и гаранциа 10-15години. Другато марка на която обърнах внимание е Теразид но за тях нямам никаква информациа неможах да се ориентирам в сайта им и да разгледам техническите карти на продуктите им ако има някой който е наясно нека да сподели.... Благодаря предварително.!
EDI - майстор
Правилно си се ориентирал към производителя, и това, че е най-добре системата да се прави от продукти на един производител.По-евтино и със същото качество надали ще намериш.Може да отидеш и да видиш ЦЕРЕЗИТ каква оферта ще ти дадат за тяхната система, ама надали цената ще е по-ниска.Не ми стана ясно защо си сложил найлона.Добре ще е това лято да може всичко вътре да изсъхне, доста влага ще се отдели от замазките.
huku83 - помощник
Истината е че съхне вече 1 година, а на вапросът ти за найлона: така ми казаха и аз като попитах защо ми е тоя найлон ми обясниха че не било хубаво замаската да пада директно на фибрана, на момнта не се замислих за 150кв найлон стабилизиращ мисля че ми излезна около 100лв. Отностно Церезид гледах тези дни реклама на тяхна система влезнах в сайтът им но за разлика от Терезид и Баумит те нямат цени и сега си търся някои дистрибутор да ми даде оферта но не мога да попадна на такъв а в магазин не искам да ходя защото не дават добри цени изолацията ми е малко над 300кв.
EDI - майстор
Е, значи влагата трябва да се е поизпарила.Това, което са ти казали за найлона не ми стана много ясно, ама вече е късно. :) И в магазин могат да ти дадат добра оферта, особено, ако вземеш пълната система от тях.Нищо не ти пречи да питаш за оферта, за да сравниш поне.Другия вариант е да направиш сборка от различни магазини, тогава може и по-евтино да излезе квадрата, но не си заслужава да рискуваш, може да попаднеш на материали - лепила, стиропор и мрежи с неизвестен произход.По-добре си е всичко от един производител, веднъж се прави.
huku83 - помощник
Ако трябва да бъда честен тази система на Баумит на няколко пъти ми минава през акъла леко да я променя но така и немога да намеря инфо за нещата които се колебая е те са: този стиропор ПроТерм баумитския му дават плътност 15-18кг/кв и е с коифициент на топлопроводимост 0.035 а по каталожна цена е 110лв кубика което е д 45лв по скъпо от български 15-18кг/кв а на мойте 25 кубика си е разлика над 1000лв и се замислих дали няма да е по добре за тези пари да си взема примерно сиропор 24-25кг на квадрат а това че няма да получа гаранциа на фасадада не ме притеснява тъй като когато изпълнението е професионално едва ли един лист хартия има значение .... яко някои има идеи за стиропор с голяма плътност над 20кг/кв на цена 90-100лв на куб и да даде коифициент на топлопроводимост нека да пише.
Последна промяна от huku83 на пет апр 15, 2011 1:45 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Остави нашите поризводители.От БАУМИТ поне имаш гаранция, че плътността е точно толкова.15-18 кг е съвсем достатъчно за фасада, не ти трябва по-плътен, освен това фасадния стиропор винаги е белязан с F.При нашите производители съм виждал такава отметка и на 12 кг плътност.
huku83 - помощник
Тука си напълно прав дори току що намерих инфо за бг стиропор 15-18кг/куб коефицента е 0.040 а на баумитскиа 0.035 и си едитнах горния пост. Случайно да имаш мнение за неопора като му гледам характеристиките е с около 20% по добра топлоизолациа с 50% по малка водопопиваемост по добра якост на опън и други по добри качества само не мога в момента да открия актуална цена на куб.
EDI - майстор
Лично не съм го ползвал, защото докато си правех моята изолация едно време, още не беше на пазара, но професионалистите във форума го препоръчват.Той само, че не беше ли на БАЙСЕФ.Трябва да е по-скъп от обикновения.
8180 - майстор
Гледам доста "пилите" цифричките тук, предполагам без да се задълбочавате от къде са взети - търговска инф., сертификат, форум. Ако са от сертификат, по-кой метод и при какви условия са изпитвани. Без този предварителен анализ, според мен разлики от 10, че и до 20%, обикновено приемам за шум.
Не съм се ровил много по европейски сайтове, но ще спомена, че дори руснаците!!, от които вече не се учим, в техните аналози на нашата Наредба№7, специално за Ламбда имат по две графи - производствна и екплоатационна. Втората винаги е по-лоша.
Стиропорът си е стиропор - някакви различия могат да възникнат от плътността. Другото са по-скоро търговски трикове, според мен.
Тъй че изборът е по-разумно за се направи по механичните характиристики (здравина, ронливост и под), евентуално по някакви подобрения за дълговечност при разновидностите, ако има и цена.
За Неопора се съобщават някакви предимства, макар отзивите да са противоречиви.
EDI - майстор
В общи линии е така, затова препоръчах на колегата да си вземе стиропора на БАУМИТ, поне плътността ще е такава, каквато я пишат и ще му е достатъчна, а и отстъпки може да има.

Тема "Каква външна изолация да направя на тухлена къща?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: