8180, само крайната, най-високата секция смятам да е фиксирана, другите 4 да си влизат в нея като в колибка когато има "плувец". Ако се наложи бих помислил за някакво леко фиксиране и на другите секции (вятър казваш).Отстрани на борда ще има така или иначе поне 20 анкерни скоби предназначени за опъването на зимното покривало. Биха могли да се ползват.
PS 6 мм камерен ПК не става, пробвано миналото лято със свободно положен лист върху басейна -увисва в средата, макар и немного. Минимум 10мм е нужен.
Бюджета - надявам се поне с 200-300 лв да е по-малко.
kabel96, би могъл да си го обясниш и сам.
Хората за какво ползват оранжерии след като не им трябват зимата ?
Вместо 2.5 месеца през които слънцето е достатъчно да затопля басейна адакватно, аз се надявам така да е използваем поне 5 месеца. 80-90% от топлината казват се губи през водното огледало, през стените и дъното само 10-20% (ма за всеки случай и на тях съм сложил 5 см фибран).
И в допълнение (но не маловажно) - ще се предпазва чист басейна от прах, листа и всякакви други боклуци.
Така че инвестицията си заслужава според мен.
PS 6 мм камерен ПК не става, пробвано миналото лято със свободно положен лист върху басейна -увисва в средата, макар и немного. Минимум 10мм е нужен.
Бюджета - надявам се поне с 200-300 лв да е по-малко.
kabel96, би могъл да си го обясниш и сам.
Хората за какво ползват оранжерии след като не им трябват зимата ?
Вместо 2.5 месеца през които слънцето е достатъчно да затопля басейна адакватно, аз се надявам така да е използваем поне 5 месеца. 80-90% от топлината казват се губи през водното огледало, през стените и дъното само 10-20% (ма за всеки случай и на тях съм сложил 5 см фибран).
И в допълнение (но не маловажно) - ще се предпазва чист басейна от прах, листа и всякакви други боклуци.
Така че инвестицията си заслужава според мен.