Значи ситуацията е следната.В къщи имаме четири токови кръга по 16 А за стаите, един по 10 А за осветление и един от 25 А за кухня и бойлер.Знам, че е грешно и бойлера трябва да е на отделен кръг, но досега не ми е правило никакви проблеми и не съм се мъчил да отделя бойлера.Обаче сега ситуацията се промени.От около седмица като включа бойлера, тук държа да подчертая, че готварската печка беше изключена, от таблото започва да мирише на изгоряло.Казвам си сигурно е хлабава връзки и ги по натегнах.Добре, обаче проблема си го има.Направих си един експеримент и при изключен бойлер, включих фурната плюс два котлона.Очакването ми беше пак нещо да по замирише, обаче не.Ни мирис ни нищо.Всичко е спокойно.И тука изпаднах в мистерия.Не мога да си го обясня защо при изключени други консуматори и при включен бойлер таблото започва да мирише, а на обратно не ?
Намерих начин да отделя бойлера на самостоятелен кръг без къртене, обаче се замислих дали с това ще оправя проблема, при условие, че системата си е работила толкова много време в такъв режим и не е правила проблеми.
Другото, което ще го направя в най-скоро време е да сложа автоматични вместо досегашните витлови и се замислих да не пък в тях да е проблема ? Дали е възможно да е от това ?
Как мислите ? Дайте някакви идеи от какво може да се е появил този проблем ?
Намерих начин да отделя бойлера на самостоятелен кръг без къртене, обаче се замислих дали с това ще оправя проблема, при условие, че системата си е работила толкова много време в такъв режим и не е правила проблеми.
Другото, което ще го направя в най-скоро време е да сложа автоматични вместо досегашните витлови и се замислих да не пък в тях да е проблема ? Дали е възможно да е от това ?
Как мислите ? Дайте някакви идеи от какво може да се е появил този проблем ?