Здравейте, в борбата със сляпото куче през годините съм използвал следните методи:
- тютюнев прах (фурда) - много силна задушаваща миризма - без особен резултат;
- по-горе посочените куки-тройки - без резултат;
- по-гореописаното електронно устройство - по-скоро ги привличаше;
- пропан-бутан - почти без резултат;
- мотика - 2 броя;
- челюстен капан - 12 броя миналата година и свършиха.
Тази година вероятно ще дойдат от съседите, но вече имам опит. Основното нещо при залагането на капана е тунела леко да се разшири в долната част, за да се постави капана без натискане, отгоре се поставя някаква плоскост (керемида, ламарина и др.) и старателно се покрива с влажна почва за да не прониква въздух. Ако последното не се направи добре, гадината ще затвори дупката и следва разочарованието. Не се отказвайте, поставете капана и го забравете за 2-3-4 дни и със сигурност ще има резултат
- тютюнев прах (фурда) - много силна задушаваща миризма - без особен резултат;
- по-горе посочените куки-тройки - без резултат;
- по-гореописаното електронно устройство - по-скоро ги привличаше;
- пропан-бутан - почти без резултат;
- мотика - 2 броя;
- челюстен капан - 12 броя миналата година и свършиха.
Тази година вероятно ще дойдат от съседите, но вече имам опит. Основното нещо при залагането на капана е тунела леко да се разшири в долната част, за да се постави капана без натискане, отгоре се поставя някаква плоскост (керемида, ламарина и др.) и старателно се покрива с влажна почва за да не прониква въздух. Ако последното не се направи добре, гадината ще затвори дупката и следва разочарованието. Не се отказвайте, поставете капана и го забравете за 2-3-4 дни и със сигурност ще има резултат