Някои знае ли как мога да си направя сам Велоергометър с прилична форма ... 

moon4o написа:аз си мислех за маховик от кола .. да му слоха барабан от колело и да опъна верига ... или маховика направо да го сложа под седалката иТова е добра идея, но първо трябва да изясниш какво ще ползваш готово и какво ти ще изработваш. Имам предвид най-вече рамата. Единия вариант е да ползваш готов велосипед като само го поорежеш от излишните неща, а другия вариант е да си изработиш изцяло рамка да речем от тръби или някакъв друг профил.
с барабан .. и накрая по един цензура ... незнам
velsi написа:Ако искаш можеш да вкараш допълнителна екстра: да вържеш този болт с подходящо жило и да го изведеш на кормилото, за да си променяш натоварването "в движение", или пък да монтираш целия този механизъм в горната част на колелото, под седалката и да можеш да го стигаш без да се налага да спираш и да слизаш. Всичко е въпрос на конструкция. Дори и варианта с маховика да избереш аз пак те съветвам да се насочиш към някаква гумена ролка, която да създава усилието. Но за мене това си е излишно усложняване.няма няма маховици ... твоята идея ми хареса .. направо това ... си го понтирам в по малак размер .. 2 -3 лагера ..под седалката .. даже може 3 -лагера един до друг .. като средния е по-малък .. и един болт .. който е от тиоя .. как се казваше .. от горе с ключ.. не с ключ ами таква дръжка .. и да се завива от движение ..
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: