Монтаж, топло и звукоизолации.
EVGENI - напреднал
Решил съм да преградя съществуващ портал с гипсокартон,като същевременно вградя вътре плъзгаща врата.Все още не мога да измисля как да скрия празните пространства,които ще останат между гипсокартона и вратата - може би трябва да има нещо като "каса" или някакви профили-моля помогнете?
velsi - Почетен майстор
При алуминиевите плъзгащи врати се използва специално уплътнение, което представлява гъста четка. Зависи каква ще ти е конструкцията, но според мене трябва да мислиш в тази посока.
EVGENI - напреднал
Вратата мисля да е от алуминиев профил .Знам ,че след поставяне на вратата в рамката по която се плъзга , отстрани се закопчава с ограничителна лайсна за която също трябва да има място.
Чудя се дали не може да се направи каса от алуминиев профил пр. Г-40Х40... но незнам как да го закрепя към гипсокартона....
velsi - Почетен майстор
40х40 L доколкото знам няма. Има 30х30, следващото е 20х40, 20х60... Тези профили обаче са с дебелина само 1 мм. Иначе можеш да го залепиш към гипскартона със силикон.
EVGENI - напреднал
Благодаря за размерите на профилите. Не бях запознат с тях. Засега реших странично отворите да затворя с тесни ленти гипскартон а на ръбовете да залепя алуминиеви профили 30Х30 или 20Х40 . А иначе съм замислил да монтирам алуминиевата рамка на плъзгащата врата в единия край на бившия портал, да направя конструкцията от метални профили за захващането на листовете гипскартон и да затворя портала от двете страни ,като остане отвор само за вратата. Ще правя замазка на пода така ,че рамката на плъзгащата врата отдолу ще изравня с ламината-- мисля ,че така ще се получи практично и може би най - евтино..................Как мислите?
leonardo_vd - модератор
Мога да ти дам снимков материял и по двата случая на вграждане на врати, и от личен опит като майстор/поне за такъв ме имат хората/ мога да ти кажа че с вграждане на алуминиева плъзгаща врата повече не се заемам. Много работа е, а накрая като кажеш цената клиента :| :? :| :? Да кажа честно , че и за мен самия не бих си го направил.

Обаче има метални каси за плъзгащи врати, които се вграждат в преградна стена от гипскартон. При нас може би се предлагат от Кнауф, но доста пъти се опитвах да си поръчам от тях и все удрях на камък. Вграждал съм такива каси, но в Италия а не тук. Мисля че ми е останала някоя снимка на такава каса.
evdoki - специалист
leonardo_vd написа:
Мисля че ми е останала някоя снимка на такава каса.
Ако не те затруднява,постни няколко.Предстои ми направата на такава.Благодаря.
EVGENI - напреднал
Наистина снимките ще предизвикат интерес.Това , за което писах по-горе не съм го виждал никъде но мисля ,че може да се получи .Ще ми бъде много интересно ако видя и други идеи........................
EVGENI - напреднал
.... и ето най-накрая дойде дългоочаквания момент за ремонта в къщи.
Преди да започна преграждането на порталната врата първо изолирах таваните с гипскартон и вата

Прикачен файл

Photo0023.jpg
Photo0023.jpg (39.58 KиБ) Видяна 19534 пъти

Прикачен файл

Photo0024.jpg
Photo0024.jpg (47.13 KиБ) Видяна 19534 пъти

Прикачен файл

Photo0026.jpg
Photo0026.jpg (38.78 KиБ) Видяна 19534 пъти

Прикачен файл

Photo0030.jpg
Photo0030.jpg (59.59 KиБ) Видяна 19534 пъти
EVGENI - напреднал
за таваните много ми помогнаха снимките на колегата ABel за което сам благодарен.
В момента шпакловам последния таван.

Тема "преграждане на портална врата -помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: