montoya написа:Дизел или бензин? -всеки си има собствени мотиви за избор.По-скоро въпросът е "Дизел или бензин или електричка-самоделка"...
hygro написа:... Доколкото разбирам, именно липсата на готовност за инвестиране на някакви усилия седи в основата на всяка неуспешна миграция към Linux - моите уважения, Илияне, завидно е постоянството ти. А усещането, че си се освободил от лепкавата мрежа от ограничения, антифункционалности, и какви ли не маркетингово мотивирани генератори на ядове, определено си заслужава усилието.При мен е по-скоро липса на време. Все пак професията ми е далеч от компютрите.
И няма как да не бъда постоянен. След инсталация веднага тръгна принтер, блутут, интернет, рутер и какво ли още не без да се налага да правя допълнителни инсталации от дискове. За принтера примерно са нужни поне 40 минути с уиндоус.
Автоматично отпадна нуждата от примерно 200 еврова ос(или пиратска със своите неудобства) и още сума ти дискове над които да треперя, че един ден ще потрябват, когато се наложи преинсталиране. Модема изобщо не тръгваше без инсталационен диск, демек и от нета нямаше как да се свали нужното. А ако не се лъжа и рутера, който ползвам в момента не тръгна без диск. Може и да могат хората без дискове, но за човек като мен определено си е път без изход - за да попиташ как, пак трябва нет.
Даже и на детето нетбука му инсталирах линукс.
Даже и успях да принтирам страници от първия опит без да питам никой, при уиндоуса се отказах след третия опит, защото и без това не ми беше наложително. просто принтирах нужното от моя комп, когато се налагаше.
Определено доста от нещата ми се струват по-достъпни, но пък и не малка част са ми по-тъмни отколкото при уиндоус.
Компютри... Искат си учене...