• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
манихеин - специалист
montoya написа:
Дизел или бензин? -всеки си има собствени мотиви за избор.
По-скоро въпросът е "Дизел или бензин или електричка-самоделка"...
Илиян Илиев™ - майстор
hygro написа:
... Доколкото разбирам, именно липсата на готовност за инвестиране на някакви усилия седи в основата на всяка неуспешна миграция към Linux - моите уважения, Илияне, завидно е постоянството ти. А усещането, че си се освободил от лепкавата мрежа от ограничения, антифункционалности, и какви ли не маркетингово мотивирани генератори на ядове, определено си заслужава усилието.
При мен е по-скоро липса на време. Все пак професията ми е далеч от компютрите.

И няма как да не бъда постоянен. След инсталация веднага тръгна принтер, блутут, интернет, рутер и какво ли още не без да се налага да правя допълнителни инсталации от дискове. За принтера примерно са нужни поне 40 минути с уиндоус.

Автоматично отпадна нуждата от примерно 200 еврова ос(или пиратска със своите неудобства) и още сума ти дискове над които да треперя, че един ден ще потрябват, когато се наложи преинсталиране. Модема изобщо не тръгваше без инсталационен диск, демек и от нета нямаше как да се свали нужното. А ако не се лъжа и рутера, който ползвам в момента не тръгна без диск. Може и да могат хората без дискове, но за човек като мен определено си е път без изход - за да попиташ как, пак трябва нет.

Даже и на детето нетбука му инсталирах линукс.

Даже и успях да принтирам страници от първия опит без да питам никой, при уиндоуса се отказах след третия опит, защото и без това не ми беше наложително. просто принтирах нужното от моя комп, когато се налагаше.

Определено доста от нещата ми се струват по-достъпни, но пък и не малка част са ми по-тъмни отколкото при уиндоус.

Компютри... Искат си учене...
nikisv - специалист
Здравеите някой може ли да ми каже плеар за убунто аналог на TotalMedia Theatre.Благодаря ви предварително.
nikisv - специалист
ArturDent написа:
XBMC
MythTV
Пробвал съм с XBMC
но сече а под хп със TotalMedia Theatre или PotPlayer нямам проблем.
ArturDent - Почти Безобиден
Нали говорихме за Linux ?

Под Windows сеченето се получава защото XBMC не използва DirectX, а OpenGL. 90% съм сигурен, че имаш карта ATI, без да си сложил правилния OpenGL драйвер.
nikisv - специалист
ASRock ION 330 е пц а допалнителни драивари не сам слагал (понеже и не знам как става )
Mike - специалист
Бих искал да попитам какви са предимствата които мога да получа ако инсталирам Линукс. Питам не за фирма. А за домашни РС. Не става въпрос за администриране на мрежа, а за обикновен ползвател. Дотук прочетох:
- Всичко тръгва от раз. Не виждам някакво предимство не инсталирам ОС всяка седмица. Освен това ме съмнява. Например някой драйвери на нови машини ги няма в линукса и за да подкараш нета ти трябва инсталация на драйвера.
- Илиян си кодира рутера. Къв е проблема да го направи под Уин? Той не иска да се учи да разбива пароли.
- Програмите за Линукс не са платени програми. Също не е предимство. Защото живея в България а тук крак или патч не е проблем да намериш в нета. Да не говоря за 200 евро за ОС, средната цена още с излизането на 7 цата беше около 100 евро а сега е около 70 и не знам това 200 откъде е . А ХР отдавна е безплатно, защото не се поддържа ъпдейт.

Иначе четох за мъките на Илиян. А и не е ли за предпочитане интуитивното учене пред постоянното питане, това или онова?
hygro - майстор
Mike, предимствата на Линукс са много сериозни, но ако не си пауърюзер, ако не се касае за служебни компютри, ако не ти се учи, ако недостатъците на Уиндоус не ти пречат, положителен ефект от миграция към Линукс няма да усетиш.

Да ореш с вол е по-добре отколкото с магаре, ама ако са само 100 квадрата е все тая. По-добре си остани с магарето, т.е. XP, щото вече си му знаеш магариите :wink:
Mike - специалист
hygro написа:
Mike, предимствата на Линукс са много сериозни, но ако не си пауърюзер, ако не се касае за служебни компютри, ако не ти се учи, ако недостатъците на Уиндоус не ти пречат, положителен ефект от миграция към Линукс няма да усетиш.

Да ореш с вол е по-добре отколкото с магаре, ама ако са само 100 квадрата е все тая. По-добре си остани с магарето, т.е. XP, щото вече си му знаеш магариите :wink:
т.е. отговора, които ми даваш е ако не съм професионалист, не ми трябва Линукс.
Така както ако у дома ми се налага веднъж на 3 години да слагам ламинат мога да мина и с китайско зеге, вместо с Бош.
И аз така мислех.
Линукса не е за "направи си сам" 8-[
Що се отнася до орането. Зависи къде ореш. Има места където се орат само с верижни трактори. А линукса има толкова много дистра, че някой са като щърбави мотики, а не рало с волове.
Моля, да не приемаш постовете ми като заяждане.
Спирам да спамя.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: