• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Снимките са неправилно поставени, помпата е добре - на вертикалнатръба е, която изглежда като хоризонтална. :)
toni.gruncharov - напреднал
Относно цената , мн. конкурентна на ератовските , но майстора не ги дава на всеки, няма възможност от последващо регулиране и прочие на мн. взискателни клиенти. В смисъл мн.ми гори , студено ми е и др. подобни. А относно евентуален техн. проблем си поема ремонта.
А относно датчика на комина , пак е решение на майстора , като това е най обикновено термо реле с би-метална пластина от фритюрник или ютия или др. подобни. мн. по евтино и върши работа , то е за първоначално палене , подава мин. колич. гориво , след загряване на ком. то включва и започва да работи горелката на настроената "програма"
sian - специалист
toni.gruncharov написа:
Относно цената , мн. конкурентна на ератовските , но майстора не ги дава на всеки, няма възможност от последващо регулиране и прочие на мн. взискателни клиенти. В смисъл мн.ми гори , студено ми е и др. подобни. А относно евентуален техн. проблем си поема ремонта.
А относно датчика на комина , пак е решение на майстора , като това е най обикновено термо реле с би-метална пластина от фритюрник или ютия или др. подобни. мн. по евтино и върши работа , то е за първоначално палене , подава мин. колич. гориво , след загряване на ком. то включва и започва да работи горелката на настроената "програма"
След като влезе в режим как работи? ON-OF или модулира? С автоматично запалване ли е или ръчно?
След като влезе в режим как работи? ON-OF или модулира? С автоматично запалване ли е или ръчно?

Има си седмичен програматор който си върши неговата работа , а горелката си пали работи както програматора каже. Пали автоматично, със дизелова свещ.
На мене въпросите са ми др. Виждам че във форома има запознати хора и се обръщам към тях. Какво друго би могло да се направи за да оптимизирам още процеса? Освен топъл въздух към вентилатора и огнеопорни тухли в горивната камера .
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма как да ти отговорим, след като не знаем нищо твоята горелка
Аз освен за цена за др. не разбрах. На лични отговорих на колегите по този въпрос. За др. няма проблем да говорим , стига да съм компетентен.
buritoo - напреднал
Такава горелка съм срещал из обектите, работи по температура на гзовете. До колкото знам имаше сериозен проблем със запалителните свещ, които са дизелови и на сезон се сменяха по 5-6. Другия проблем, които виждам е възможността от обратно запалване на бункера с гориво. За оптимален горивен процес и дума не може да става, тъй като няма как да се замери и настрои съоръжението. Табло за управление на горелката липсва, а оттам и защитен термостат. Лично мое мнение е, че това е горелка, която е САМО за направи си сам. Относно инсталацията колега вземи добави по един кран със сервомотор за всеки от бойлерите, управлявани от диференциален термостат. Поздравления за хвърления труд и боята по тръбите, маниак си :-D
buritoo написа:
Такава горелка съм срещал из обектите, работи по температура на гзовете. До колкото знам имаше сериозен проблем със запалителните свещ, които са дизелови и на сезон се сменяха по 5-6. Другия проблем, които виждам е възможността от обратно запалване на бункера с гориво. За оптимален горивен процес и дума не може да става, тъй като няма как да се замери и настрои съоръжението. Табло за управление на горелката липсва, а оттам и защитен термостат. Лично мое мнение е, че това е горелка, която е САМО за направи си сам. Относно инсталацията колега вземи добави по един кран със сервомотор за всеки от бойлерите, управлявани от диференциален термостат. Поздравления за хвърления труд и боята по тръбите, маниак си :-D
Благодаря за поздравите и препоръките , цяло лято ще умувам и за др. предложения.
А относно горелката , от всички които я ползват само при един колега се получава горене на свещ ( веднъж мес.) най вероятно зареди пелети от слънчоглед. А за регулировка има три параметъра , кол.въздух , кол.гориво , пауза между подаване на гориво. Обратното запалване е факт при не затворен капак на бункера , иначе е невъзможно.(димния датчик нее проблем) Ако имах димо-газов анализатор или там както се казва , настройката ще е безупречна. Защитния термостат съм го монтирал на капачето на котлето до оригиналния манометър. Като свърши горивото в бункера горелката автом. гасне, и като не запали също. Е ако това не е автоматизирано здраве му кажи.
buritoo - напреднал
Извинявай сега видях термостата къде е сложен. От кой град си ако си близо при желание от твоя страна да и направим едно замерване с газ анализатора, че ми е много интересно какво се случва с туй чудо на техниката.
И другото което не мога да разбера е защо толкова много се плюе по Ератовските горелки в целия форум???? По-идиотоустойчива горелка не съм срещал , имам снимки на котел с горелка, които не са чистени цял сезон. Проблемна е единствено GP45, при мощности над 35 кв. и когато са лоши пелетите.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: