• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cybersas - специалист
Хайде да направя няколко уговорки - човека иска мение - двам го. То си е мое. Знам чудесно какво е термошлаух, как изглежда и т.н. Какъвто и да е - не се използва като финиш никъде - покажи ми снимка дето да не е гадно. Другата уговорка - и аз не съм про точно по въпроса, но в момента цял етаж от къщата обрамчвам с ЛЕД ленти, та ми е интересен всеки случай. И никой не се кара - аз не съм такъв - напротив - колегата може би има нещо друго в пред вид, което пропускам.

Термо е защото се свива при нагряване около проводника и го облича плътно - примерно - спойка - термошлаух (прилича на тръбичка (или отрязан кондом :lol: ) и след това запалка или пистолет с горещ въздух (за по-големи размери). Около 200 градуса го свиват. Неприложим за цялата лед лента - щото ще стане на "вълни" - така се свива просто - а дали по ъглите ще гледаш проводници или такива в шлаух - за мен е все толко приказно.

Според мен, затова и не си виждал термошлаух - щото винаги са ПОД пластмасата, а не на видно място :evil:

Единственото ОЩЕ, което се сещам е прозрачна П или квадратна конструкция ОКОЛО питата и ако е със страна 1 см можеш да сложиш 3 ленти - една нагоре, надолу и страни (на 3-те страни на П-то), т.е. 2,40 метра, което е за операционна :-D Обаче кой и как ще ти направи тази структура - примерно от плексиглас (с огъване - не рязане и лепене, че пак е грозно) - идея - нямам.
ribnikolaevi - майстор
Ей това би трябвало да свърши работа. Остава въпросът от какъв материал да е прозрачната тръба, както и как да се разглабя при нужда.

Прикачен файл

Схема направи сам.jpg
Схема направи сам.jpg (34.01 KиБ) Видяна 3591 пъти
cybersas - специалист
Точно такова нещо визирах.

Плексиглас.

Ето: http://modsbg.com/index.php?option=com_ ... 1&Itemid=1

Изглежда прилично.
ribnikolaevi - майстор
Нещо такова. Ако си запознат, кажи направо към коя фирма да се обърна за огъването на плексигласа, че поръчката е малка и доста ще ми се изсмеят.
Този вариант ще е по-лесен за поддръжка и за монтаж.

Прикачен файл

Схема направи сам 03.jpg
Схема направи сам 03.jpg (39.39 KиБ) Видяна 3582 пъти
cybersas - специалист
Да, точно нещо такова... Не - не зная кой може да го направи - в последния или в пред-последния брой на DIY - дето го продават за 3 лв в Практикер, Баумакс и т.н. имаше статия как се огъва плексиглас с пистолет с нагорещен въздух. - не е сложно май?!

Е, на идеите съм силен - но на изпълнението... Да помагат другите - глей що хора има :drinkers:
ribnikolaevi - майстор
Идеята се развива.
Намерих тези в нета http://farco.bg/contacts.php , обещаха да свършат работа.
Остана въпросът с видимите снадки - как да се залепят, без да е грозно? Лепило някакво, сигурно прозрачно, но какво?

Прикачен файл

Схема направи сам 04.jpg
Схема направи сам 04.jpg (41.9 KиБ) Видяна 3547 пъти
cybersas - специалист
Какво лепило?! Детайла е монолитен - няма лепило - прост квадрат - четиристен - къде ще лепят - ти да - на душа - ма те?!
ribnikolaevi - майстор
В план е квадрат. Все едно с тази правоъгълна тръба правиш квадрат. Едва ли ще могат чак това да отънат, вероятно ще се реже по 45 градуса и ще се лепи.

Прикачен файл

Схема направи сам 05.jpg
Схема направи сам 05.jpg (38.38 KиБ) Видяна 3547 пъти
cybersas - специалист
Ти ме уби - я се огледай - всякакво се прави - не квадрат, ами вагини изливат (в рамките на шегата). Виж за лазерно рязане и огъване в бате гугъл. Вариант е - въпроса - дали няма да е по-скъпо от душа и батерията?!
velas - специалист
cybersas написа:
по-така душ
Малко оф-че. /да се похваля :cool: / Ето такъв "по-така душ" съм си поръчал...само слушалката, другото не ме кефи. Къде са хората, къде сме ние... :sad:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Светлинен поток от ЛЕД лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: