Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svetliopi44 - Чирак...
Нямам идея ,аз го виждам ...
сега пак ще пробвам ...

само че от компа

Прикачен файл

2(2).jpg
2(2).jpg (28.05 KиБ) Видяна 4515 пъти
shulio - специалист
Светльо - може би аз съм те разбрал, защото имам представа каква е конструкцията :). А за дългите страници май може да минеш и без тях или най-много с по едно винкелче да речем в долната част за стабилност
velsi - Почетен майстор
С тази конструкция ще си вкараш автогол. Едно на ръка дето няма да пази нищо, ами и като се напълни със стърготини няма да има от къде да бъркаш да ги чистиш. Ама аз ти бях писал за това.
svetliopi44 - Чирак...
Двете страници са с минификсове ... лесно се свалят.
идеята ми е там горе на работния плот и страниците да се сложат силиконови пера или четки който да предпазват ... :?

Разтоянието между моста и страниците е 5мм , както и между моста и плота пак е 5мм .Самия мост е дебел 18мм .Мисля че съм намерил подходящ уплътнител който хем ще затваря процепа , хем няма да създава съпротивление на моста при движението му , но експерименти му е майката... :)

Изображение

този уплътнител е с размер 15х16 ... кух е което предполага лесното му свиване ... в което не съм много сигурен ... :?
В краен случай ,четки ...
STEPER - специалист
svetliopi44 написа:
Двете страници са с минификсове ... лесно се свалят.
идеята ми е там горе на работния плот и страниците да се сложат силиконови пера или четки който да предпазват ... :?
този уплътнител е с размер 15х16 ... кух е което предполага лесното му свиване ... в което не съм много сигурен ... :?
В краен случай ,четки ...
HI svetliopi44,
Всичко това което си замислил е ОК,но резултатите няма да са положителни.Недей мисли как да няма прах а как да не го допуснеш :)
Тези машини са едни от най мръсните.При резане.фрезоване,шлайфане пък и каквото още искаш действие,се отделя много прах и боклуци.
При мен също този въпрос е стоял още от самото начало.И не чак толкова за рутера дали е чист или не /това е машина и се полага ТО/ :) колкото за околното пространство.
Аз нямам гараж или отделно помещение /работилница/ където да го поставя и затова съм му определил място в кабинета ми,пък и размерите му са съобразени с това и са компромисен вариант между пространство и потребности. :yawinkle:
Ето защо за мен въпроса съм решил /пък и това е май единственото и правилно решение в случая/ да му поставя прахосмукачка. =D> =D> =D> =D> =D>
Произвеждат се прахосмукачки от най-малките - специално като за почистване на кухненската маса в къщи,така и за автомобила та чак до големите - професионални в строителството и машиностроенето.Няма да е трудно да си подбера подходящ модел и с малка доработка да я куплирам към рутера.А и цените са такива,че няма да ми отрежат главата.Пък защо не и по линията направи си сам.Резервни части бол.А и машината ще се нуждае 100% от по -нататъшно подобрение за подмяна на не до там добре измислени възли,използвани материали и т.н.Та нали ние сме и конструктори,производители и потребители.
Поздрави
svetliopi44 - Чирак...
:-D Степер , аз прахосмукачката я купих още миналата година ... :)
Професионална строителна Кархер ... смуче като луда ... :lol:
Мисля да използвам всички опции на контролера ... прахосмукачка , шпиндел и евентуално осветление ... аз моята работилница си я правя в мазето понеже е голямо ... около 20м2 ... :shock:
За шпиндел ми изпадна на далавера един Бош 1200W оберфреза ... с малки изменения като за начало ще е супер... аз казвах и преди ... тая машина я правя за да се уча от грешките си и да да навлезна дълбоко в програмите като Мач и тези на който се програмира ...
Ако всичко върви като хората , другата ще е далеч по проесионална ... и с повече оси...
STEPER - специалист
svetliopi44 написа:
:-D
Мисля да използвам всички опции на контролера ...
Да определено на мен не ми стигат и сложих втори LPT порт и втори контролер. :)
И двата са оптически галванично развързани от компютъра.
stoyan nikolov - напреднал
Колеги забелязах странен проблем и разчитам за помощ от вас.
При смяна на посока се добавя стъпка която натрупва грешка с около милиметър
при около 1000 цикъла.Промених ускорение,скорост и време за импулс но няма ефект.
shulio - специалист
Виж настройките за backlash или както там се казваше на МАСН3. Вероятно имаш активирана опция за компенсация на луфта при обръщане на посоката
bisermonov - специалист
stoyan nikolov написа:
Колеги забелязах странен проблем и разчитам за помощ от вас.
При смяна на посока се добавя стъпка която натрупва грешка с около милиметър
при около 1000 цикъла.Промених ускорение,скорост и време за импулс но няма ефект.
Причините са много за изпускане на стъпки от свой опит знам че и не всеки компютър става за тази работа. Аз в началото пуснах моето стругче на доста стар компютър е малко повечко мислеше но вървеше много хубаво но се съсипа купих един IBM втора ръка и с пускането усетих че моторите трепкат на бърз ход и се оказа че от елпетето прекъсва сигнала на 30 и повече секунди като го гледахме на осцилоскоп и съответно като правих детайли на него всяка следваща заготовка имаше разлика от предната с по 1 и повече десети.И ако не нулирах грешката тя се натрупваше с милиметри. Оправих си стария компютър и прекъсването изчезна. Допълнително и Windows е бъгав помежду другото и други хора се оплакват от Windows.
Също може от чертежа примерно за 5мм. е нужен един оборот за един оборот са нужни 200 импулса т.е. чертежа трябва да е такава резолюция да съответства на тези импулси нито повече нито по-малко програмата си прави свои изчисления и те да са кратни на импулсите да няма остатък от цифри че и те се натрупват и дават грешки, мисля че има връзка. Mach3 има доста настройки и всички трябва да се настроят за съответната машина.
Луфтовете по механиката неточната геометрия спрямо осите дават разлики върху размера. Много важни са и настройките на двигателите.и то си е индивидуално за всяко CNC

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: