Благодаря за това мнение. Схемата е вече реализирана и изградена. Нуждата от отделни рекуператори дойде от това да се спести от ПЖР-та и скъпи задвижки и използването на големи и шумни вентилатори. Това трудно го обяснявам на специалисти, защото повечето от тях са изграждали вентилации само по заведения и МОЛ-ове и там шум от вентилатори и разлики в цени от по 500-600 лв не се коментират въобще. Пък и там вентилацията е централизирана навсякъде, а аз искам да управлявам 3 отделни кръга. За мен всичко това е съществено и най-вече цената.
Комина е голям и не би трябвало да има проблем. Аз повече се притеснявам някой като си пусне мощния абсорбатор дали няма да надвие моите вентилатори ;)
Сградана е тухлена, нямаше проблеми при прокарването на въздуховодите.
Какво представлява този байпас на входа? След като винаги ще има конденз, то ваничка под топлообменниците е задължителна?
Можеш ли да ми посочиш марка и модел канален климатик за тези пари? Всичко, което съм виждал за тези обеми е било от порядъка на 10 - 12 хиляди лева...
П.П. denuchi, в момента съм на етап конструкция за гипсокартон и полагане на въздуховоди в конструкцията. Рекуператора е направен и монтиран. Килера, в който се намира рекуператора е вътрешен и няма външна стена...
Комина е голям и не би трябвало да има проблем. Аз повече се притеснявам някой като си пусне мощния абсорбатор дали няма да надвие моите вентилатори ;)
Сградана е тухлена, нямаше проблеми при прокарването на въздуховодите.
Какво представлява този байпас на входа? След като винаги ще има конденз, то ваничка под топлообменниците е задължителна?
Можеш ли да ми посочиш марка и модел канален климатик за тези пари? Всичко, което съм виждал за тези обеми е било от порядъка на 10 - 12 хиляди лева...
П.П. denuchi, в момента съм на етап конструкция за гипсокартон и полагане на въздуховоди в конструкцията. Рекуператора е направен и монтиран. Килера, в който се намира рекуператора е вътрешен и няма външна стена...