• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички въпроси за вилата.
ebahti - майстор
ne sym ползвал огнеупорен,ама като цяло съм по доволен от продуктите на теразид
vancho20 - специалист
Аз използвам на Боро и съм доволен за сега.
pipbel - майстор
Колеги, помагайте, въпроса е спешен ! :!:
Помня че беше дискутирано някъде, но нямам време да ровя.
Имаше някакво съотношение мезду височината на пещта и височината на вратичката към нея та огъня и димните газове
да могат да циркулират нормално и обгряват равномерно пещта преди да я напуснат.
При мене в момента пещта е висока 47см, а вратичката - 40.
Тоест оформя ми се около 7 см зъб между двете дъги. Мислите ли че е добре ? :?
Помагайте че след 2-3 часа трябва да почвам малката дъга. Времето ме гони...

PS Направил съм над 70 снимки поетапно на BBQ-то и пещта, другата седмица ще поствам.

Прикачен файл

SS854376_800x600.jpg
filmatoplo - майстор
Като- Иглу трябва да стане пеща .В другата тема -Барбекю с пещ -колегата дава снимки 1след 1 как става. :)
Transporterr - специалист
pipbel написа:
Мислите ли че е добре ? :?
не мислиме че е добре, но след като вече си го направил не ли все едно?
няма да "връща" не се притеснявай
pipbel - майстор
Transporterr написа:
pipbel написа:
Мислите ли че е добре ? :?
не мислиме че е добре, но след като вече си го направил не ли все едно?
няма да "връща" не се притеснявай
А може ли малко по конкретно какво не ти харесва на снимката ?
А и на поредицата от 25-30 поетапни снимки дето ще пусна тия дни.
Thanks
pipbel - майстор
Такаа, айде да почна с BBQ-то.
Ш/В/Д - 62/50/52 см.
Пода го направих двоен, както за BBQ-то, така и за пещта. Куполата му и комина ги поръчах на местния железар. 4мм дебелина.
Зидането не бе от най-фасулските понеже всичките ми огн.тухли са 2-ра употреба (но пък калени в боя в стъкларските пещи) и имаше 3-4 вида с малки разлики в дебелината и др.размери.
Използвах ТУ лепило на Теразид главно там където ще гори огъня, а за някои дейности (първия ред на пода, обмазването отвн на пещта) и смес от 60% Вебер флекс и 40% шамот.Това последното като изсъхне става "бетон", препоръчвам !
Над 1 -та и над 2-та тухла сам вградил железа да задържат решетката на скарата. Имам готовност и за между 3-та и 4-та тухла ако се наложи при по-голяма жар (пробил съм улеите и съм ги запълнил с разтвор). Ако трябва - дрелката ще влезе в деиствие. Булото (45 см височина) е изолирано с 4см каменна вата отвсякъде, сложих и рабица отгоре и я подмазах добре.
Комина е със сечение 35/25см, вестника показа че дърпа добре. Висок е 1.5м., 80см е над билото на навеса.Също ще го изолирам с 2см кам.вата. Булото и комина впоследствие ще се облицоват с камък. Както и самото барбекю.
Забележете че последните ми 2 реда тухли на задната стена са вдадени навътре с по 3см всеки. Общият зъб (S-ка)е 10-11 см.

Само да вметна че всичко съм си го правил абсолютно сам. Около 3.5 дена работа. Още толкова ми отне и пещта.

Прикачен файл

SS854306.jpg

Прикачен файл

SS854324.jpg

Прикачен файл

SS854323.jpg

Прикачен файл

SS854390.jpg
pipbel - майстор
:arrow:

Прикачен файл

SS854320.jpg

Прикачен файл

SS854329.jpg

Прикачен файл

SS854383.jpg

Прикачен файл

SS854387.jpg
Transporterr - специалист
тази пещ от къде ще изпушва?
зъб м/у свода и купола напеща го разбрах като прагче което ще задъжа димът и вероятно саждите а какво си направил само ти си знаеш, защото по тези точно снимки не се вижда точно този еуемент
и си "забравил" да го измиеш или не? :?
Последна промяна от Transporterr на вт юли 19, 2011 8:13 pm, променено общо 1 път.
pipbel - майстор
Transporterr написа:
тази пещ от къде ще изпушва?
Еее, не съм стигнал още до комина на пещта.
Ще има 1-2 месеца почивка по въпроса че съм извън БГ сега. Септември довършването.
Най общо казано ще изглежда така като на пунктира, ще се свърже с комина на ББК-то над ската на навеса.
Вече съм го купил от Мармодом, от френските самопочистващи е, 1.5 метра е 150лв. неговата верица. Ф-то е 23см.

ПС Второто ти изречение не можах много да го вдяна... :?

Прикачен файл

SS854315.jpg
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ще зидкам дворно BBQ с пещ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: