Мнения и въпроси за хола
sanita
- специалист
46 мнения в "Трапезария"
Matchless
- специалист
sanita написа:Много ми харесва плъзгащата врата между кухнята и траперазарията. Аз съм запален фен на лакобела. Няма снимки на санитарните помещения. АА това два хладилника ли са - едни и същи с обърнати врати?Ох, санитарните помещения дори не ми се иска да ги снимам. Просто майсторите съсипаха идеите. Но ще снимам и ще постна скоро.
Emerald
- модератор
Matchless написа:Matchless, изгледа е приказен. Без конкуренция.Emerald написа:Браво! Къщата е чудна, а балкона мечта.С удоволствие!![]()
Минималистично обзавеждане, но не без недостатъци. Искаш ли да чуеш?

Да си кажа мнението, ама да не ми се сърдиш после?

Ти мъж ли беше или жена ( извинявай, но съм заплес

Снимките са прекалено малко за да се състави цялостно впечатление, но няколко неща силно ми се набиват на очи.

Чудесно е че е просторно, издържано в хармонична гама, спокойна и натурална, природна.
Чудесно е че сте избегнали банални гп-строежи, които никак не са актуални в съвременния дизайн.
Но...има нещо..."неправилно" като че ли в разположението на мебелите.

Тези шкафчета на стената някак са сами по себе си. Вероятно би трябвало да са част от столовата група? Да, но композиционно не са.

Има нещо което особенно негативно ме впечатли. Общо осветление над масата?

Осветителното тяло в дневната зона също би трябвало да е центрирано по отношение на масичката, а не по отношение на центъра на помещението. Иначе дизайна там си е подходящ.
От гледна точка на декорация...Недомислени са нещата.

Минимализма не е усещане за празнота. По-скоро умело и на място разставени акценти. Акцентите тук липсват. Има един ужасно неподходящо закачен климатик. Климатикът не е декорация, а по-скоро обратното. Той би трябвало да бъде колкото може по-скрит и незабележим. Струва ли ми се или се лъжа, че снимката гледаща срещу климатика си я правил от входа? Това е възможно най-неподходящото нещо като гледка при влизане в помещението.

Гледката трябва да пада върху основната група образуваща т.нар. "точка на интерес" в помещението. Често това е камина. а в случаите когато е невъзможно (не избираме сами разположението), такава точка на интерес се създава.
Като цяло...да, просторно, хармонично като цветове....но....много недомислено нещо Matchless.

Липсва интерес, липсва декоративност...няма на какво да се задържи окото и няма от какво да кажеш "ах!".

Бола
- специалист
Относно кухнята,мивката ми се вижда много неудобна за използване на това място(поне от ъгъла на снимката това се вижда)Коритото би било удобно повече от ляво(в случея)защото в дясно движенията на ръката ще са ограничени от високият хладилник.MW също е със затруднен достъп,а осветлението обикновенно се поставя над мивката(което в случея може би не е направено заради MW)
Matchless
- специалист
Благодаря за отговорите! Жена съм и искам да се извиня за качеството на снимките, направени са с мобилен апарат и цветовете не са съвсем реални.
Някои уточнения:
Климатика е поставен на единственото възможно място.
Телевизорът е точно срещу къта за сядане и е достатъчно голям за да се гледа нормално, от трапезарията също се вижда добре, но общо взето е поставен на най удачно място, повечето стени са с големи прозорци, а на едната е камината.
Да къщата все още не е довършена в детайли, липсват картини, не всички растения са поставени, някои декоративни елементи.
Червеното стъкло на кубовете визуално пренася стила на кухнята и цветово е съчетано с плъзгащата врата преграждаща кухнята и трапезарията Основното им предназначение е да съберат ДВД, СД дисковете и някои дреболии, кабелите са в стените.
Колкото до кухнята, действително мивката е малко по в дясно, но така се получи. Това в ляво под мивката е миялна машина и мивката няма да се използва за миене на чинии, смесителят е с изтеглящ се душ. Микровълновата печка ще бъде само за притопляне и ще се използва сравнително рядко и затова е предпочетено това място, а не да е като акцент в средата.
Стопанката на къщата е работеща жена и основното, което целеше е да бъде лесно за почистване и максимално изчистени линии, да носи спокойствие.
За осветлението си права. Просто изводите бяха направени вече и изместването им щеше да есвързано с допълнително търсене на мастори, а къщата е на 15км от Варна и за такива малки поправки е много трудно да намериш човек. Освен това този тип осветление се оказа много скъпо, около 700 лв. - 1000 лв. , а за двете можете да пресметнете, затова се направи компромисен вариант две осветителни тела от една серия, защото помещението е общо.
Някои уточнения:
Климатика е поставен на единственото възможно място.
Телевизорът е точно срещу къта за сядане и е достатъчно голям за да се гледа нормално, от трапезарията също се вижда добре, но общо взето е поставен на най удачно място, повечето стени са с големи прозорци, а на едната е камината.
Да къщата все още не е довършена в детайли, липсват картини, не всички растения са поставени, някои декоративни елементи.
Червеното стъкло на кубовете визуално пренася стила на кухнята и цветово е съчетано с плъзгащата врата преграждаща кухнята и трапезарията Основното им предназначение е да съберат ДВД, СД дисковете и някои дреболии, кабелите са в стените.
Колкото до кухнята, действително мивката е малко по в дясно, но така се получи. Това в ляво под мивката е миялна машина и мивката няма да се използва за миене на чинии, смесителят е с изтеглящ се душ. Микровълновата печка ще бъде само за притопляне и ще се използва сравнително рядко и затова е предпочетено това място, а не да е като акцент в средата.
Стопанката на къщата е работеща жена и основното, което целеше е да бъде лесно за почистване и максимално изчистени линии, да носи спокойствие.
За осветлението си права. Просто изводите бяха направени вече и изместването им щеше да есвързано с допълнително търсене на мастори, а къщата е на 15км от Варна и за такива малки поправки е много трудно да намериш човек. Освен това този тип осветление се оказа много скъпо, около 700 лв. - 1000 лв. , а за двете можете да пресметнете, затова се направи компромисен вариант две осветителни тела от една серия, защото помещението е общо.
Emerald
- модератор
Защо да е единственото възможно място за климатика?
Убедена съм че има по-удачни варианти на разположение на мебелите.
Но е късно така или иначе за размествания.
Въпреки че е голям, телевизора е освен всичко останало, и декоративен елемент. Не му е място скрит в ъгъла под неправилен ъгъл. Той е и несъразмерен за онова място.
А осветителните тела съвсем не е задължително да са от една серия. Най-скучните интериори се получават когато дизайнерската мисъл не излиза от рамките на стереотипа -обзавеждане в единен стил и монотонна гама тон в тон.
За изместването на изводите...Това е показател, че не трябва да се почва ремонт преди да са обмислени абсолютно всички детайли о А до Я.
Смяната на осветителното тяло над масата впрочем може да се направи и сега. Това е една от грешките които най-много се набиват на око.

Убедена съм че има по-удачни варианти на разположение на мебелите.

Въпреки че е голям, телевизора е освен всичко останало, и декоративен елемент. Не му е място скрит в ъгъла под неправилен ъгъл. Той е и несъразмерен за онова място.
А осветителните тела съвсем не е задължително да са от една серия. Най-скучните интериори се получават когато дизайнерската мисъл не излиза от рамките на стереотипа -обзавеждане в единен стил и монотонна гама тон в тон.
За изместването на изводите...Това е показател, че не трябва да се почва ремонт преди да са обмислени абсолютно всички детайли о А до Я.
Смяната на осветителното тяло над масата впрочем може да се направи и сега. Това е една от грешките които най-много се набиват на око.
Matchless
- специалист
Само тази стена на която е климатика е външна и технически може да се свърже с външното тяло, останалите стени са с големи прозорци и няма възможност да се монтира там. Освен това, монтажниците изчислиха, че това е най удачното място за ефективно действие, въздушната струя обхваща най-голяма площ. Съгласна съм, че климатика не е декоративен елемент, но тук се цели функционалност.
Много бих се радвала да видя твоето предложение за телевизора, може би на поставка на пода между хола и трапезарията, но пък ще е много грозно да се вижда гърба и всичките висящи кабели.
Много бих се радвала да видя твоето предложение за телевизора, може би на поставка на пода между хола и трапезарията, но пък ще е много грозно да се вижда гърба и всичките висящи кабели.
Matchless
- специалист
slavckc написа:Един ъглов климатик няма ли да стои по-добре?Дневният тракт не е с правилна форма и ако се сложи ъглов климатик (единственият ъгъл е срещу камината), ще останат пространства необслужвани от климатика. Трапезарията и хола са около 37 кв.м и отделно кухнята още 15 и така. Освен това ъгловите климатици са доста по-скъпи. Основно е вложено в строежа, добра изолация, локално парно,дограма, хидрофорна система свързана с кладенец и напоителна система с подземен резервоар, който събира дъждовните води от къщата, гаражната врата и порталната към алеята са с двигатели. Приятелката ми прецени, че ако нещо ще се променя, то най безболезнено ще бъде с мебелите

Тема "Трапезария" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература