Мнения и въпроси за хола
sanita - специалист
А вратите на коя фирма са? Струват ми се познати.
Matchless - специалист
Вратите са внос от Полша, МДФ, фирмата която ги осигурява и монтира е Булфорест. Не купувайте от Булфорест! Вземането на размери, монтажът и отношението към клиента са под всякаква критика.
Matchless - специалист
sanita написа:
Много ми харесва плъзгащата врата между кухнята и траперазарията. Аз съм запален фен на лакобела. Няма снимки на санитарните помещения. АА това два хладилника ли са - едни и същи с обърнати врати? :-D
Ох, санитарните помещения дори не ми се иска да ги снимам. Просто майсторите съсипаха идеите. Но ще снимам и ще постна скоро.
Emerald - модератор
Matchless написа:
Emerald написа:
Браво! Къщата е чудна, а балкона мечта. :-D
Минималистично обзавеждане, но не без недостатъци. Искаш ли да чуеш?
С удоволствие!
Matchless, изгледа е приказен. Без конкуренция. :shock: И аз искам такъв, ама няма. :lol: Къде се намира тази сладка къщичка?

Да си кажа мнението, ама да не ми се сърдиш после? :-D

Ти мъж ли беше или жена ( извинявай, но съм заплес :ops: )?

Снимките са прекалено малко за да се състави цялостно впечатление, но няколко неща силно ми се набиват на очи. :?
Чудесно е че е просторно, издържано в хармонична гама, спокойна и натурална, природна.
Чудесно е че сте избегнали банални гп-строежи, които никак не са актуални в съвременния дизайн.

Но...има нещо..."неправилно" като че ли в разположението на мебелите. :? Предполагам телевизора е разположен така за да може да се вижда от хола? Защото от масата е неудобен за гледане. Предполагам че и от дивана също поради разстоянието. За мен той не е центриран към нито една група. :?

Тези шкафчета на стената някак са сами по себе си. Вероятно би трябвало да са част от столовата група? Да, но композиционно не са. :? Изпълняват функция на декорация запълваща стената, но имайки впредвид че носят и практична функция...някак остават "висящи" не само в прекия смисъл. :?

Има нещо което особенно негативно ме впечатли. Общо осветление над масата? :shock: Над столова група не се слага такова осветително тяло. Като минимум трябва да пада ниско, да не говорим че и дизайна би трябвало да е друг. :?
Осветителното тяло в дневната зона също би трябвало да е центрирано по отношение на масичката, а не по отношение на центъра на помещението. Иначе дизайна там си е подходящ.

От гледна точка на декорация...Недомислени са нещата. :?
Минимализма не е усещане за празнота. По-скоро умело и на място разставени акценти. Акцентите тук липсват. Има един ужасно неподходящо закачен климатик. Климатикът не е декорация, а по-скоро обратното. Той би трябвало да бъде колкото може по-скрит и незабележим. Струва ли ми се или се лъжа, че снимката гледаща срещу климатика си я правил от входа? Това е възможно най-неподходящото нещо като гледка при влизане в помещението. :?
Гледката трябва да пада върху основната група образуваща т.нар. "точка на интерес" в помещението. Често това е камина. а в случаите когато е невъзможно (не избираме сами разположението), такава точка на интерес се създава.

Като цяло...да, просторно, хармонично като цветове....но....много недомислено нещо Matchless. :? Създава усещането че обзавеждането съвсем не е завършило и е в някакъв междинен етап...
Липсва интерес, липсва декоративност...няма на какво да се задържи окото и няма от какво да кажеш "ах!". :?
Бола - специалист
Относно кухнята,мивката ми се вижда много неудобна за използване на това място(поне от ъгъла на снимката това се вижда)Коритото би било удобно повече от ляво(в случея)защото в дясно движенията на ръката ще са ограничени от високият хладилник.MW също е със затруднен достъп,а осветлението обикновенно се поставя над мивката(което в случея може би не е направено заради MW)
Matchless - специалист
Благодаря за отговорите! Жена съм и искам да се извиня за качеството на снимките, направени са с мобилен апарат и цветовете не са съвсем реални.
Някои уточнения:
Климатика е поставен на единственото възможно място.
Телевизорът е точно срещу къта за сядане и е достатъчно голям за да се гледа нормално, от трапезарията също се вижда добре, но общо взето е поставен на най удачно място, повечето стени са с големи прозорци, а на едната е камината.
Да къщата все още не е довършена в детайли, липсват картини, не всички растения са поставени, някои декоративни елементи.
Червеното стъкло на кубовете визуално пренася стила на кухнята и цветово е съчетано с плъзгащата врата преграждаща кухнята и трапезарията Основното им предназначение е да съберат ДВД, СД дисковете и някои дреболии, кабелите са в стените.
Колкото до кухнята, действително мивката е малко по в дясно, но така се получи. Това в ляво под мивката е миялна машина и мивката няма да се използва за миене на чинии, смесителят е с изтеглящ се душ. Микровълновата печка ще бъде само за притопляне и ще се използва сравнително рядко и затова е предпочетено това място, а не да е като акцент в средата.
Стопанката на къщата е работеща жена и основното, което целеше е да бъде лесно за почистване и максимално изчистени линии, да носи спокойствие.
За осветлението си права. Просто изводите бяха направени вече и изместването им щеше да есвързано с допълнително търсене на мастори, а къщата е на 15км от Варна и за такива малки поправки е много трудно да намериш човек. Освен това този тип осветление се оказа много скъпо, около 700 лв. - 1000 лв. , а за двете можете да пресметнете, затова се направи компромисен вариант две осветителни тела от една серия, защото помещението е общо.
Emerald - модератор
Защо да е единственото възможно място за климатика? :?

Убедена съм че има по-удачни варианти на разположение на мебелите. :? Но е късно така или иначе за размествания.
Въпреки че е голям, телевизора е освен всичко останало, и декоративен елемент. Не му е място скрит в ъгъла под неправилен ъгъл. Той е и несъразмерен за онова място.

А осветителните тела съвсем не е задължително да са от една серия. Най-скучните интериори се получават когато дизайнерската мисъл не излиза от рамките на стереотипа -обзавеждане в единен стил и монотонна гама тон в тон.

За изместването на изводите...Това е показател, че не трябва да се почва ремонт преди да са обмислени абсолютно всички детайли о А до Я.
Смяната на осветителното тяло над масата впрочем може да се направи и сега. Това е една от грешките които най-много се набиват на око.
Matchless - специалист
Само тази стена на която е климатика е външна и технически може да се свърже с външното тяло, останалите стени са с големи прозорци и няма възможност да се монтира там. Освен това, монтажниците изчислиха, че това е най удачното място за ефективно действие, въздушната струя обхваща най-голяма площ. Съгласна съм, че климатика не е декоративен елемент, но тук се цели функционалност.
Много бих се радвала да видя твоето предложение за телевизора, може би на поставка на пода между хола и трапезарията, но пък ще е много грозно да се вижда гърба и всичките висящи кабели.
slavckc - специалист
Един ъглов климатик няма ли да стои по-добре? :?:
Matchless - специалист
slavckc написа:
Един ъглов климатик няма ли да стои по-добре? :?:
Дневният тракт не е с правилна форма и ако се сложи ъглов климатик (единственият ъгъл е срещу камината), ще останат пространства необслужвани от климатика. Трапезарията и хола са около 37 кв.м и отделно кухнята още 15 и така. Освен това ъгловите климатици са доста по-скъпи. Основно е вложено в строежа, добра изолация, локално парно,дограма, хидрофорна система свързана с кладенец и напоителна система с подземен резервоар, който събира дъждовните води от къщата, гаражната врата и порталната към алеята са с двигатели. Приятелката ми прецени, че ако нещо ще се променя, то най безболезнено ще бъде с мебелите :wink:

Тема "Трапезария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: