Напишете въпрос свързан със санирането.
kam34 - специалист
Колко дюбела на квадратен метър да слагам за стиропор 5см който ще се лепи на таван от бетонна плоча. Единственото му натоварване ще е лека шпакловка с мрежа отдолу. Общо около 4кв таван в баня. Как е по добре да го лепя на топки или на гребен :?
EDI - майстор
На гребен.Сложи повечко дюбели, таван е все пак.14-16 дюбела е добре.Повечко изглеждат, отколкото дава "науката", но дава повече сигурност.
професионал - специалист
Еди,бройката е за целия таван нали? :?
jekasus - майстор
професионал написа:
Еди,бройката е за целия таван нали? :?
На един м2
kam34 - специалист
Ясно, лепя ги на гребен и слагам по 8 броя на лист т.е по 16 на м2. Ще стане на решето плочата но важното е да е здраво :wink: И още едно питане дюбелите кога се слагат веднага след като се залепи лепилото или след няколко дни да втвърди. Мисля половината да ги набия веднага след лепането а другите след 5 дена преди да шпакловам.
EDI - майстор
Остави лепилото за изсъхне и тогава дюбелите.Ако лепиш с пяна може да дюбелираш след няколко часа.Набивай дюбели в междуредието, така, че дюбела да обхваща и двата листа, просто слагаш малко повече на брой - да рече на дълга страна по 4, по един в ъглите и 2 по средата, на къса страна по още два в средата и в средата на листа още 2 дюбела.
kam34 - специалист
Докато изсъхне да не ми изпадат плоскостите на главата :? ще им сложа по два дюбела за всеки случай докато чакам да дръпне лепилото.
Chefo77 - майстор
То ако това лепило не може да задържи една плоскост поне докато стегне, пиши го бегАло ...
kam34 - специалист
Лепилото е това http://euromix.bg/bg/p21/18-%D0%9B%D0%B ... D0%B0.html
Още не съм го пробвал :? трябва да задържи 5см стиропор.
EDI - майстор
MT130 е добро, преди 5-6 години го ползвах да си правя моята изолация на къщата.Ако са запазили качеството, де.

Тема "Дюбели на м2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: