Filma зависи и от кпд-то на котела
. Ако котел на въглища ти е 70-80%, а котел на пелети ти е 90+% не е съвсем двойна разликата.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho
- майстор
5332 мнения в "Котел на пелети?"
filmatoplo
- майстор
Да , само си умувам за преработката на неговия правен котел
, ако подмени изцяло компоненти от инсталацията -котел ,тръби и отоплителни тела , нещата ще са различни .
filmatoplo
- майстор
Надзорен- какво ще рече. 
Bavarcho
- напреднал
От тази година и аз съм с горелка на Ерато (преди пет шест години купих от там перолизен котел Атмос Комби и тогава шефа, който ми го монтира, ме навиваше да взема такъв за пелети, но тогава не бяха толкова навлезнали и реших да е по стария метод с дтрвата
)
Обаче това лято реши че с дърва повече не може! Трябват си пелети
Като бях в Ерато и шефа ми каза да взема пелети от Разлог, за пелетите на фирма technowood става въпрос нали?
И знае ли някой каква е разликата в цената (ако има де) дали ще взеа пелетите от София или направо от завода в Разлог?
п.с. Каза ми да си взема и малко от румънските пелети били най-хубави (когато ме няма за повече време не образували толкова шлака)
Обаче това лято реши че с дърва повече не може! Трябват си пелети
Като бях в Ерато и шефа ми каза да взема пелети от Разлог, за пелетите на фирма technowood става въпрос нали?
И знае ли някой каква е разликата в цената (ако има де) дали ще взеа пелетите от София или направо от завода в Разлог?
п.с. Каза ми да си взема и малко от румънските пелети били най-хубави (когато ме няма за повече време не образували толкова шлака)
filmatoplo
- майстор
И ти се навиваш да си дежурен на тая горелка , някой чистят на 6-10 часа шлака ,това е женитба за котелното.
Намеквам да си купиш такава с автоматично почистване , дори и по скъпа.
Bavarcho
- напреднал
filmatoplo написа:И ти се навиваш да си дежурен на тая горелка , някой чистят на 6-10 часа шлака ,това е женитба за котелното.Чистене на 6 - 10 часа е просто идеално!Намеквам да си купиш такава с автоматично почистване , дори и по скъпа.
На дърва през такова време трябваше да слагам дърва (че и по-малко като е студено).
Котела ми е в мазето, където съм си направил нещо като зимна механичка и без това си слизам, баща ми и той зимата слиза там да пуши ("вътре" не се пуши). Пък и като гледах чистенето няма нищо сложно и хамалско (като сравниш реденето на дървата, рязането, цепенето, пак реденето, носенето до котела, нова че винаг дърва се взимат няколко години предварително да съхнат)
Горелката вече съм я напазарувал (Ератовска), най-вероятно не е най-добрата, но все пак няма вечно да си карам с нея. А и финансиите стигнаха за такава (в момента фсичките финансии са в бизнеса).
LazarGanev
- "Велик майстор"
Чистенето на горелката е майтап работа - само избутване на шлака и пепел от горивната камера, която представлява една паничка колкото 2 шепи. Важното е да се прави редовно. При Пелетерма това става автоматично на 4 часа (това време се настройва) от специален чистач.
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература