Така баща ми обича да си прави машини и последната беше Абрихт.Две години го правихме и завчера беше първи пробен тест и пуснахме машината заработи си добре и я изключихме Тогава баща ми пипна лагерите и те се оказаха единият топъл а другият врял и се зачудихме от какво може да е , после подложихме клингирит там където се връзват петите на лагерите и стойките , но никакъв ефект и проектът замръзна . Имам един самонагаждащ се лагер и вътрешният размер е добре но външният е с около 5 мм по къс от оригиналният а и е много по-широк заради тази шайбата за затягането . Питахме един човек и той каза че може да е от греста .Отворихме черупките и си имаше нормално грес . Та приемам всякакви мнения Благодаря предварително апа ако оправим проблема ще кача снимки на машината па ако може и видео ще кача само да оправим проблема.
Качи някоя снимка де.
Ремък има ли? Лагера до ремъка ли грее повече? Ако е така- сети се.
Как напасвахте черупките?
Махнете клингерита, оставете черупките разхлабени и пуснете машината. Тествайте. Ако пак грее или няма никакво съосие в лагерите-черупките, или лагерите не са подходящи за тези обороти.
Аз, като любител за това се сещам.
Много ми е познато това с правенето на машини. Моят баща на младини прави абрихти, фуражомелки, ремаркета за леки коли... Аз съм наследил тоя мерак- сглобявам телфери, сондажни машини и прочее простотии.