• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Galy - специалист
Здравейте. Някой знае ли законово как стои въпроса с това, да си сложиш слънчев колектор на покрива на кооперацията, в която ти самия си собственик на процент от общите части, към които спада и покрива мисля?
romanpm - майстор
Мисля че трябва съгласието /подпис/ на останалите защото притежаването на обща част не я определя конкретно къде точно е! :)
ArturDent - Почти Безобиден
Това е "екстрата" на съсобственост - трябва ти съгласието на всички.
Има и друг законен начин, ама няма да ти хареса: Да докажеш (съдебно), че не можеш да си използваш по предназначение твоя апартамент, ако ги няма тия колектори, поставени в общите части ;)
Mapek - специалист
Не се мисля за откривател, още по-малко за гениален, но защо трябва да са на покрива? Изображение Така освен предмета на темата, отпада и необходимостта от помпа, управление, UPS и разни други неща. Вярно, че ги няма на пазара в такова изпълнение, но дали пък не могат да се поръчат на някой производител :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Дали покрив или фасада - всичко е съсобственост. Това, че у нас всеки закичва каквото си поиска по фасадата, че означава че е правилно без съгласието на останалите
Mapek - специалист
Не съм чувал друг път подобно мнение :? То по тази логика ще трябва консултация с комшиите и при простиране на бельото :-D От друга страна всеки, който не може да си позволи климатик например, ще може чисто по български да попречи на съседа сиИзображение
romanpm - майстор
Mapek написа:
Не съм чувал друг път подобно мнение :? То по тази логика ще трябва консултация с комшиите и при простиране на бельото :-D От друга страна всеки, който не може да си позволи климатик например, ще може чисто по български да попречи на съседа сиИзображение
Знаеш че принципно нещата са така законово става въпрос за фасадата защото мойте гащи се ветреят между две тераси :lol: , друг е въпроса че тук почти всеки се мъчи да упражнява определен натиск към околните си , така аз съм монтирал своя слънчев преди 11г и никой не ми е казал нищо , но това не значи че ако ме нарочат/не дай боже/ не могат , но пък е правен и отдавна си е изкарал парите и не ми пука да го хвърля от покрива :roll:
Galy - специалист
Такъв правен колектор закован на фасадата съм виждал. Всъщност, направен е точно в моята кооперация - един комшия от третия етаж. Ако трябва да дам мнение, пълна цигания. Ако всеки си опъне по един такъв, на какво ще заприлича блока? Искам да си сложа едни хубави колектори на Волф примерно. Дори ще кандидатствам по енергийната програма. Но смятам да ги застраховам и да си ги сложа над мен, пък ако някой нещо... ще решавам на момента.
vladilen - специалист
Galy написа:
Такъв правен колектор закован на фасадата съм виждал. Всъщност, направен е точно в моята кооперация - един комшия от третия етаж. Ако трябва да дам мнение, пълна цигания. Ако всеки си опъне по един такъв, на какво ще заприлича блока? Искам да си сложа едни хубави колектори на Волф примерно. Дори ще кандидатствам по енергийната програма. Но смятам да ги застраховам и да си ги сложа над мен, пък ако някой нещо... ще решавам на момента.
енергиината програма не приключи ли преди година?

Всичко е въпрос на комшии - при мен се налижи да демонтирам/преместя хор. колектор на тераса защото комшията под мен прецени че гледката не му понася (по-скоро дъщеря му, която ползва апартанта точно 2 пъти в годината по 3 дни)! :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Енергийната програма спира и тръгва на моменти. От 1 юли пак си работи
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за слънчеви колектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: