filmatoplo написа:До фи-28 съм запоявал с твърд припой , с мек до фи-42 .С новата горелка ли?

filmatoplo написа:До фи-28 съм запоявал с твърд припой , с мек до фи-42 .С новата горелка ли?
LazarGanev написа:Филма, за лятото, когато тръбите са нагрети става, ама я пробвай зимата и кажи какви диаметри успяваш да завариш. Някой път като се натрупа повече материал и повече заварки в близост, дори и с оксижена иска продължително загряване. Аз дюзи не сменям, карам само с №2zimel написа: Сега друго ме мъчи- проектите за отоплителната инсталация, по ми приличат на карикатури.Какво имаш предвид?
LazarGanev написа:1) Като искаш може да си сложиш обезвъздушител на слънчевия колектор, но може да се направи и без такъв - в схемите на Бош например не е предвиден обезвъздушител на колектора. Има си въздухо отделител в самата помпена група, пълненето става със специална помпа и нещата се получават без да има човек на покриваТук не съм много съгласен с теб. Тази специална помпа и ние я имаме и да, върши работа, но от опит казвам, че не можеш да обезвъздушиш на 100% с нея. Иска си накрая да си се пипне ръчния обезвъздушител да доизпусне малкото останало въздух.![]()
filmatoplo написа:До фи-28 съм запоявал с твърд припой , с мек до фи-42 . Иначе 90% работя с мекия , както за отопление , така и за слънчеви инсталации -никога не съм имал проблеми .В Гърция гледах само -мек припой , газта им пък беше резбово от поцинковани тръбиА за масово ползваните горелки в Гърция какво ти е мнението
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: