Да попитам нещо, трябва ли ми друга помпа, освен ладомат-а и слънчевата помпена група, разбира се, за инсталацията?
От бойлера топлото отива в колекторите, и от разклонение и в бойлера. Така ли е? На колекторите слагам обезвъздушители? Засилил съм се да пазарувам, та някой да сподели
zimel, не си ме разбрал правилно - исках да кажа, че със сигурност няма да сложиш такива помпи, т.е. помпите, които ти са нужни нямат такава мощност. В спецификацията няма ли модел, така по ватове ли ще ги избираш дайте ми помпа 500Вт? Проектаннтът или е начинаещ или разсеян и е взел файл-подложка от някой голям обект и не е коригирал всичко.
kalin72, защо бързаш да купуваш нещата - мисля, че така ще ти излезе по-скъпо, ама ти си знаеш.
kalin72, защо бързаш да купуваш нещата - мисля, че така ще ти излезе по-скъпо, ама ти си знаеш.
Прав си, по-скъпо ми излиза, но искам да си направя отоплителната инсталация така, както направих ВиК-то...
За жалост няма кой да ми помага тук, така че...
Не се бъркаш, но много ми се виждат парите, които ми искат, за направата на отоплителната инсталация.
Затова заповам сам, пък докъдето я докарам. Имам 15мм ПБ тръба, за хоризонталните линии е достатъчна, до втория етаж ще сложа 18 или 20 мм ПБ тръба, и оттам пак с колектори 15 мм. Но вероятно ще имам нужда от помощ за връзването на котела с ладомата и с бойлера, и после и с колекторите. Но все още не съм изчел всичко по темата, та може и да намеря кое как се прави
Зимел , нито Лазар нито аз сме вчерашни , аз питам колко е мощността на котела за да ти кажа има ли връзка с тези големи мощности на помпите , то по принцип въобще нямаме информация за брой радиатори ,дебити ,сечение на тръби и височина на щранговете .Поне аз го намирам за нормално -само инсталацията да отговаря за помпите , има помпи и по 1,5 киловата .Сега попрочетох отначало-ти пишеш че уж читава фирма ти правила проект и там 16 киловата е била мощността на изолираната ти сграда -10 радиатора и 2-3 лири -какви са тия помпи мощни тогава .