• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чаро - Акълия
:lol:
С тия помпи може и да не палиш котела! Само на помпи можеш да стоплиш къщето...
:lol:
kalin72 - майстор
Да попитам нещо, трябва ли ми друга помпа, освен ладомат-а и слънчевата помпена група, разбира се, за инсталацията?
От бойлера топлото отива в колекторите, и от разклонение и в бойлера. Така ли е? На колекторите слагам обезвъздушители? Засилил съм се да пазарувам, та някой да сподели :)
LazarGanev - "Велик майстор"
zimel, не си ме разбрал правилно - исках да кажа, че със сигурност няма да сложиш такива помпи, т.е. помпите, които ти са нужни нямат такава мощност. В спецификацията няма ли модел, така по ватове ли ще ги избираш дайте ми помпа 500Вт? Проектаннтът или е начинаещ или разсеян и е взел файл-подложка от някой голям обект и не е коригирал всичко.
kalin72, защо бързаш да купуваш нещата - мисля, че така ще ти излезе по-скъпо, ама ти си знаеш.
kalin72 - майстор
kalin72, защо бързаш да купуваш нещата - мисля, че така ще ти излезе по-скъпо, ама ти си знаеш.
Прав си, по-скъпо ми излиза, но искам да си направя отоплителната инсталация така, както направих ВиК-то...
За жалост няма кой да ми помага тук, така че...
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, така може. Щото по едно време май търсеше изпълнител, или се бъркам :?
kalin72 - майстор
Не се бъркаш, но много ми се виждат парите, които ми искат, за направата на отоплителната инсталация.
Затова заповам сам, пък докъдето я докарам. Имам 15мм ПБ тръба, за хоризонталните линии е достатъчна, до втория етаж ще сложа 18 или 20 мм ПБ тръба, и оттам пак с колектори 15 мм. Но вероятно ще имам нужда от помощ за връзването на котела с ладомата и с бойлера, и после и с колекторите. Но все още не съм изчел всичко по темата, та може и да намеря кое как се прави :)
filmatoplo - майстор
Зимел , нито Лазар нито аз сме вчерашни , аз питам колко е мощността на котела за да ти кажа има ли връзка с тези големи мощности на помпите , то по принцип въобще нямаме информация за брой радиатори ,дебити ,сечение на тръби и височина на щранговете .Поне аз го намирам за нормално -само инсталацията да отговаря за помпите , има помпи и по 1,5 киловата :wink: .Сега попрочетох отначало-ти пишеш че уж читава фирма ти правила проект и там 16 киловата е била мощността на изолираната ти сграда -10 радиатора и 2-3 лири -какви са тия помпи мощни тогава :? :-D .
syncho - майстор
filma такива са имали под ръка, такива са сложили... ти пък може ли да задаваш такива въпроси? :-D
filmatoplo - майстор
Не са монтирани още , на проект е . :)
syncho - майстор
Именно де.. Трябвало им е някаква помпа и хоп първата, която им е попаднала в гугъла...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15

Тема "Проект за отопление на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: