• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Оунаре :prayer: =D> ,Мастервал защо се смееш -лошо ли е шкембето в Созопол , или ти си Шопа :wink: .
boltik - специалист
Здравейте,да ви изненадам и аз с коляно чорба.
Рецептата е следната:
Сваряват се крачето и коляното,обезкостяват се и като се добави прясното мляко се слагат да поврат.След това се запържва с масло и червен пипер.Поднасяр се топло,като се добавя чесън с оцет и се поръсва с люта чушка.Аз пека люти чушки и ги нарязвам на дребно с чесън и оцет.За мен тази супа е по-вкусно от шкембето.По същия начин се прави и от гъби.Аз съм ял такава супа с розови мухоморки.Става супер. Мухоморката е по-вкусна е от пичурките.Особенно пържени в краве масло.

Прикачен файл

DSCN3826.JPG

Прикачен файл

DSCN3833.JPG

Прикачен файл

DSCN3834.JPG

Прикачен файл

DSCN3838.JPG
stiv1961 - майстор
Джолан-чорбата няма нищо общо със шкембе-чорбата-не ги смесвай
masterval - майстор
filmatoplo написа:
Оунаре :prayer: =D> ,Мастервал защо се смееш -лошо ли е шкембето в Созопол , или ти си Шопа :wink: .
Бидейки на доста бири бях написал една шегичка, но на сутринта ми се видя, че си е неуместна шопска простотийка :-D
А в Созопол не ходя. Стига ми и улица Раковска.
OwnerBG - специалист
stiv1961 написа:
Джолан-чорбата няма нищо общо със шкембе-чорбата-не ги смесвай
Абе направо си е топла пача.
filmatoplo - майстор
Ahoj Boltik ,ako sa mate kamarad. :) Polevka je dobra -pekny ,teraz budeme varit.dakujem :partyman:
boltik - специалист
stiv1961,аз не твърдя,че коляното е шкембе чорба.Казвам,че се използва същата рецепта.Вярно е,че е по тежка от шкембето,но смея да твърдя,че е по вкусна.
ahoj filmatoplo,jak se mas?Davas si pivo?
filmatoplo - майстор
:) Leto- pouze tocene pivo Staropramen :prost: drstkova take . :wink:
  • 1
  • 2

Тема "шкембе чорба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: