Забутал съм си кабела някъде и ходя на настолния там свалям с БТТ, пренасям с флашката... абе кофти е на лаптопа като не върви. Не, че ми трябва много често, но като ми затрябва и се дразня много.
Линукса е хубаво нещо. Но за целите за които бе създаден на времето. Инсталираш и компилираш само това което ти е необходимо и компа ставаше стрела.
В момента имам чувството че е станало една мешания между винбоза и линукс.
Когато излезе първата стабилна графична среда ползвах REDHAT, инсталацията преминаваше след изчитането на една книжка дебела 4 пръста - то не бе ръчно форматирането на харда, инсталация на RPM, компилиране на ядро и след 3 дена настройки чудото тръгна и за моя най голяма изненада това нещо не угасна докато не го тресна една гръмотевица. Никакви проблеми нямах - хем работеше като сървър с форум, хем аз си експериментирах яко с него. Няма нещо дет го имаше в книжлето да не бях го тествал. С времето мерака към Линукса утихна и мързела ме доведе пак до бозата, по точно Редмънци копираха доста добри похвати от Линукса и стана безмислено да си троша главата с него.
Преди известно време млад колега ми обясняваше колко велико е да имаш Убунту. Попитах го 3-4 нещица и пича закова - тези неща или ги нямало като опции в дистрибуцията или са много трудни за изпълнение според коментара. Лично аз не виждам смисъл да имам Линукс който да не мога да го приспособя за моите си цели без да е необходимо да заема 10-20 GВ пространство, ядрото да е с размери на слънце или други тънкости. Помня че навремето подкарах една 386-ца с 12 МВ хард и след инсталацията Линукса бе на една дискета от 1,44 МВ - и това чудовище се държеше добре в мрежата. А сега нямам идея дали може да се случи подобно нещо.
Както казах Линукса е хубаво нещо, стига да имаш мерак и да ти върши работата за която си го избрал, иначе ползвайте мързела на WIN7.