Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kojota - напреднал
Значи реших да си пусна един круг още в хола , обаче се затруднявам със следнот - ще мога ли да вкопач разпределителните кутии в панела ?! И съответно контакти - притеснява ме единствено че едната стена накоято ще има 2 кутии и 2-3 контакта ми е гранична с кошичта и да не взема да вляза у тех - до каква дебелина мога да дупна ?! Благодаря предварително !
ivtabov - специалист
kojota написа:
Значи реших да си пусна един круг още в хола , обаче се затруднявам със следнот - ще мога ли да вкопач разпределителните кутии в панела ?! И съответно контакти - притеснява ме единствено че едната стена накоято ще има 2 кутии и 2-3 контакта ми е гранична с кошичта и да не взема да вляза у тех - до каква дебелина мога да дупна ?! Благодаря предварително !
Преди три години правих ремонт на апартамента си и вкопах всички контакти в панелата. Пуснах във всички стаи/вкл и кухнята/ вкопани контакти и за кабелна телевизия. Телефонният контакт също го вкопах.

Голямо къртене падна. Хванах за къртенето едно турче, което направи точно това, от което ти се опасяваш - в хола, като дупчеше стената, влезна у комшията. Стената беше дебела 12 см. За следващия контакт го накарах да сложи ограничител на бормашината.
Trifun - специалист
хехехе, все съм чувал че турчетата къртят здраво, ама ... не точно стени ... :razz: :wink:

А сега сериозно : конзолната кутия е дебела 4-5 см.
При стена, дебела 12 см. , просто не виждам как ще влезеш у комшиите !
Турчето трябва бая да се е престарало с къртенето ... :-D

Btw, като говорим за къртене - това се прави с приспособлението къртач, а не със свредло. Перфоратора трябва да е в режим САМО на вибрация, а не вибрация + въртене.

Взимаш една конзолна кутия, очертаваш мястото, където ще бъде контакта с молив и почваш. Като мериш переодично със самата кутия - ръбчето и трябва да е наравно със стената. Не е добра идея контакта да е прекалено на ниско - хубаво е да имаш свободен достъп от всички страни, за да може да въртиш дрелката във всички посоки свободно - с цел по-хубаво оформяне на дупката за конзолната кутия. Ако контакта е прекалено на ниско - трудно ще оформите горната част на дупката ...

И наистина - бетон се кърти трудно - ако перфоратора загрее - оставете го изстине, преди да продължите. В противен случай рискувате да продължите да къртите на ръка ...

Тема "Ще си пускам един круг още в хола ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: