• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 34
Всички въпроси за вилата.
stiv1961 - майстор
JuliS написа:
подпрозоречният алуминиев профил не е сложен - сложили сме едно парче от вътрешните, само за снимката.Чакаме дограмаджията да ни достави 12см.
Ми той е 11 см-дали ще стане?А за парапета-станал е суперски.Отгоре може да монтирате тръба Ф 50 -алуминиева на носачи/вертикални опори/.Тук нямам снимки,но утре от служебния комп мога да предложа нещо :)
bulhomes2 - майстор
Кефя ви се откакто открих темата. Един приятелски съвет. Ако още не е късно и можете - пъхнете някаква хидроизолация между тухления зид и пръстта (на площадката пред къщата). Едва ли ще Ви хване кой знае колко пари, но само добро може да Ви направи.
Преди 3-4 години вкопах един сглобяем басейн и стените на изкопа иззидах с тухли четворки. При мен си знам, че е временно докато дойде времето на истинския басейн и затова не се заигравах. Пролетно време като почиствам дъното до стените винаги има сериозно количество тухлена каша, така да я нарека. (Стената е ламаринена и си стои целогодишно, след нея малко фибран и после са тухлите. Отгоре е излята бетонна пътека. Влизам в такива подробности за да не се чудите къде е тая каша).
stiv1961 - майстор
Обещанието:
Може да сложите носачи/напр.N 2085 от каталога/ и тръба ф 50 по целия парапет.Ако искате парапета да не се прекъсва по ъглите се слагат колена с регулиране на ъгъла / N 1100/.И те така :)
JuliS - специалист
stiv1961 написа:
Обещанието:
Може да сложите носачи/напр.N 2085 от каталога/ и тръба ф 50 по целия парапет.Ако искате парапета да не се прекъсва по ъглите се слагат колена с регулиране на ъгъла / N 1100/.И те така :)
Благодаря - пуснах съобщение на скайпа за лична консултация :-D когато ти е удобно
JuliS - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Олелеееееее :shock: Тая фуга наистина боде в очите. Защо не е забърсана на време с влажна гъба?

Аз ако съм на твое място бих наредил отново плочки отгоре без да къртя старите. То и парици трябват де...

Олеее.е.... да беше видял в какво състояние го намерихме.... От плочката почти нищо се невидеше. По 5см на вътре от всички страни беше черно.... Истината е че ако можеше да се сложат плочки отгоре... със сигурност щях да го направя. Но опира във вратата на терасата. Няма никакъв аванс - има 1 пръст разстояние само. Вратата се отваря на вън.

Плочката е интересна с крива фуга. Дълго си я избирахме... Красива е посвоему. Довечера ако ес сетя ще снимам отблизо. Но или ще префугираме. Или ще слагаме телената четка на бормашината и ще убием една седмица още там...
JuliS - специалист
bulhomes2 написа:
Кефя ви се откакто открих темата. Един приятелски съвет. Ако още не е късно и можете - пъхнете някаква хидроизолация между тухления зид и пръстта (на площадката пред къщата). Едва ли ще Ви хване кой знае колко пари, но само добро може да Ви направи.
Преди 3-4 години вкопах един сглобяем басейн и стените на изкопа иззидах с тухли четворки. При мен си знам, че е временно докато дойде времето на истинския басейн и затова не се заигравах. Пролетно време като почиствам дъното до стените винаги има сериозно количество тухлена каша, така да я нарека. (Стената е ламаринена и си стои целогодишно, след нея малко фибран и после са тухлите. Отгоре е излята бетонна пътека. Влизам в такива подробности за да не се чудите къде е тая каша).
Идеята е зад дуварчето към брега да се отлее бетон. щото ще има малко отвеждане на водата от брега. Та , там със сигурност ще има бетон. Незнам дали фибрана ще е нужен при това положение :?
Благодаря ти за съвета. Ще го обсъдим довечера с либето :-D
stiv1961 - майстор
JuliS написа:
Благодаря - пуснах съобщение на скайпа за лична консултация :-D когато ти е удобно
Току-що си отворих скайпа,но нямам нищо.Скайпа ми е:stoyanstanev1961.За всеки случай пусни и лично.Ако мога ще помогна :)
JuliS - специалист
stiv1961 написа:
JuliS написа:
Току-що си отворих скайпа,но нямам нищо.Скайпа ми е:stoyanstanev1961.За всеки случай пусни и лично.Ако мога ще помогна :)

аааа.... в подписа ти друг скайп пише :-D добавих и този
когато имаш времеще питам - не е спешно

Сори за спама,амане се справих с ЛС
stiv1961 - майстор
Никога не съм бил добър в рисуването,но нека се изложа за пореден път.С тръбата и носачите ще се получи нещо такова:
JuliS - специалист
stiv1961 написа:
Никога не съм бил добър в рисуването,но нека се изложа за пореден път.С тръбата и носачите ще се получи нещо такова:
А така !
Да ти кажа честно...и аз точно така си го представих. Единственото нещо което ме притеснява е самият материал...защото нямаме нищо хром и никел на терасата... но ще отидем до Търново и ще проверим на място какво що. Все пак мисля, че ще стои елегантно

Благодаря ти Стиви! :-D
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 34

Тема "Вече не питам за бунгало - а за нещо повече!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: