Въпросът дали да я има рециркулацията не ми е много ясен. Има три етажа с баня,кухня и тоалента. Може би в бъдеще ще се ползват и трите. Евентуално за водопроводните тръби каква дебелина на изолацията препоръчвате? Също и производител на колектор и бойлер? В момента какво се предпочита на пазара при съпоставка на качество с цена?
В такъв случай не е лошо да я има рециркулацията, но по-добре не я пускайте докато не се напълни къщата.
Изолация за водопровода може да се ползва така наречената "мирелон" (сива) 13м, макар че на рециркулацията по-добре да се сложи подобна на тази за слънчевите колектори.
Относно производител на бойлер в момента на българския пазар има 3-ма големи производители - Елдом, Теси и Сънситем. Лично аз не намирам някаква огормна разлика в качеството им. Тук вече е въпрос на предпочитание на монтажника какъв ще ви предложи. Сънсистем знам от опит, че имаха проблеми с гаранциите, но това беше преди, сега не знам как е положението. Елдом и Теси до колкото ми е известно са с нови производствени линии за точно този тип бойлери.
За колектора... тук съм малко субективен и не знам какво да ти кажа. То това си е цяла тема на разговор. В този блог за слънчеви колектори има обяснения относно вакуумно тръбните такива чисто информативно. Прецени си какъв тип искаш да слагаш и задай по-конкретен въпрос.