• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
merakliq - специалист
Сигурно няма да е скоро, но адължително ще направя.
merakliq - специалист
Snejina написа:
Ясно. Чудех им се.. Тъкмо бях решила да не ги пипам тази година и ти ме разубеди. :) Ще ги резна и аз малко тогава. Като си идеш вземи направи една снимка да ги видим как са сега.
Ето и обещаните снимки. :) Снимките са от края на юни, след като съм ги подразял.

Прикачен файл

DSC06479_1.JPG
DSC06479_1.JPG (114.56 KиБ) Видяна 9368 пъти

Прикачен файл

DSC06480_1.JPG
DSC06480_1.JPG (105.47 KиБ) Видяна 9368 пъти
Snejina - специалист
Екстра са... точно както трябва са се разклонили,отдолу... Моите много избиха нагоре,август ще ги подрежа...
merakliq - специалист
Няма защо да чакаш август, подрязвай ги по-често още повече, че сега времето е "ту пече ту вали". Аз отновоги подрязах този уикенд, скъсих ги с близо 20 см отгоре и отстрани също. Ето и снимки.

Прикачен файл

DSC06843_1.JPG
DSC06843_1.JPG (92.8 KиБ) Видяна 9099 пъти

Прикачен файл

DSC06844_1.JPG
DSC06844_1.JPG (99.01 KиБ) Видяна 9099 пъти
Четох ви вчера и реших да се спра на Пиракантата и аз.
Тъй като първо трябва да преборим бурена си мисля да засадя семенцата ,които ще купя в много кофички от кисело мляко и като поотраснат да ги сложа в градината ?
Предполагам ,че ще е наред.Само ,че не можах да разбера дали има определен период ,в който се засаждат.
Вие знаете ли ?
Благодаря предварително.
Elinka - специалист
За жив плет са поднодящи и облепихата и калината - Pyracantha, не дървото офика . Ако се засадят по-гъсто и се поддържат като храсти, стават за жив плет. Имат бодли, а облепихата са мъжки и женски растения и трябва да има мъжко растение , ако искате плод. Найстина са почти непроходими, ако са засадени гъсто, заради бодлите си. Зимата на калината остават плодчетата по храстите / ядливи са и на облепихата и на калината / и е много красиво. Рязането им е малко по-особено, ако искате да се запази декоративността и плодовете.
Това е облепиха
Прикачен файл:
Hippophae_rhamnoides_K.jpg
Hippophae_rhamnoides_K.jpg (86.82 KиБ) Видяна 7698 пъти
А това е калината / има жълти и бели плодчета, не само червени /
Прикачен файл:
i008915.jpg
Могат да се оформят и като дървета, от плодовете им се правят сладка. Растът бързо на височина.
В Русия има поверие, че калината пази къщата и стопаните й от зли духове. Там почти пред всяка къща, близо до входните врати е насадена калина.
А ето и една поддържана ограда с калина / снимката е от инернет /
Прикачен файл:
14694287.jpg
14694287.jpg (62.81 KиБ) Видяна 7698 пъти
Elinka - специалист
raiskoto написа:
Четох ви вчера и реших да се спра на Пиракантата и аз.
Тъй като първо трябва да преборим бурена си мисля да засадя семенцата ,които ще купя в много кофички от кисело мляко и като поотраснат да ги сложа в градината ?
Предполагам ,че ще е наред.Само ,че не можах да разбера дали има определен период ,в който се засаждат.
Вие знаете ли ?
Благодаря предварително.
Ще трябва да ги изчакаш няколко години за да станат хубави растения. По-добре си купи 2-3 готови от разсадник, струват по 3-6 лв, зависи от къде и какъв вид купуваш. Ако ти е мерак, после можеш да си го размножиш с резници, до колкото растения искаш. По-бързо ще растат, отколкото от семена.
merakliq - специалист
Бях постнал снимки от началото на лятото на моя плет, но със проблемите на форума са изчезнали. Ето ги отново от м.Юни тази година

Прикачен файл

DSC09241.JPG

Прикачен файл

DSC09242.JPG
Здравейте,
Искам да попитам в този период на годината мога ли да разсъдя Лингустром от резници?

Благодаря.
ArturDent - Почти Безобиден
Можеш, но в пясък, и трябва да е постоянно влажен. Да не са на пряко слънце.
Режеш парчета по 30 см, махаш всички листа и бодеш. След месец ще си проличи кои са се хванали.
Резниците трябва да са добре "узрели".

Аз като аматьор постигнах 90% успеваемост.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Вечно зелен жив плет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: