Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tzetzo160 - специалист
Колеги, закъсах го с един стар фризер Senator. След последното размразяване, почна да работи без прекъсване! Като натисна копчето на другата страна (за нормален режим на работа) и нищо не се включваше. Отворих кутийката с платката и видях че има изгоряло, като от късо съединение на едно място. Не съм наясно за какво служи бялата кутийка, на която едното краче беше изгоряло. Запоих го и почна да се включва и на двата режима вече, но на нито един от тях не изключва. Компресора си работи постоянно. Да не би във въпросната кутийка да е термо реле, което също да е изгоряло. Можете ли да ми помогнете с някаква информация от къде може да идва проблема. Благодаря Ви предварително за помоща! Снимал съм въпросната платка.

Прикачен файл

IMG_0165.jpg Със синьото е въпросното прекъснато краче, което запоих наново.

Прикачен файл

IMG_0166.jpg

Прикачен файл

IMG_0167.jpg
Neno Er - специалист
Ако след размразяването си напълнил фризера с "топли", не замразени продукти, няма да изключи до като не достигне зададената температура.
Хладилните майстори казват, че след размразяване трябва:
1. Фризерът да се включи на най–ниска степен /най–висока температура/ празен.
2. След това започва поставянето на продуктите по малко, 1-1,5кг. максимум 2 кг. Все пак зависи от обема на фризера.
3.След като фризера замрази и започне да изключва, на няколко пъти се повишава степента /намалява температурата/.
Аз допуснах глупостта да вкарам в размразен фризер едно прасе и без малко да му видя сметката на компресора. Но пък ми дойде на ума да го включа през таймер. 15 мин. работи, 15 мин. почива.
Иначе по въпроса за бялата кутийка, акъл не мога да дам.
Има една приказка на Иванчо: "И тате може и аз мога, но козата си иска пръч. :lol:
Ако проблема продължи, търси майстор.
tzetzo160 - специалист
Тестожото замразяване го направих на празен фризер, незнам дали така е правилно, но просто исках да прожериа дали 6те изключи. Да не би да се е прецакала би-металната пластина, която включва и изключва компресора и къде се намира евентуално тази пластина, някои може ли да ми каже.
kretio74 - специалист
На мен ми намирисва на изгорял терморегулатор. Доколкото можех да видя това в кутииката е електронно термореле. Вариантите са два: 1. намираш телевизионен техник да ти оправи електрониката.2. Слагаш механичен терморегулатор за фризер и си свиркаш без проблемно. С тоя ток не сме за електроника. А лошото е ,че вече всичко е електронно. :?
tzetzo160 - специалист
Двата бели кабела, а също и двата най-дясни отиват към вътрешността на фризера. Не откривам, как се разглобява тялото, за да видя до какво стигат.

Тема "Проблем с фризер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: