Колеги, закъсах го с един стар фризер Senator. След последното размразяване, почна да работи без прекъсване! Като натисна копчето на другата страна (за нормален режим на работа) и нищо не се включваше. Отворих кутийката с платката и видях че има изгоряло, като от късо съединение на едно място. Не съм наясно за какво служи бялата кутийка, на която едното краче беше изгоряло. Запоих го и почна да се включва и на двата режима вече, но на нито един от тях не изключва. Компресора си работи постоянно. Да не би във въпросната кутийка да е термо реле, което също да е изгоряло. Можете ли да ми помогнете с някаква информация от къде може да идва проблема. Благодаря Ви предварително за помоща! Снимал съм въпросната платка.
Хладилните майстори казват, че след размразяване трябва:
1. Фризерът да се включи на най–ниска степен /най–висока температура/ празен.
2. След това започва поставянето на продуктите по малко, 1-1,5кг. максимум 2 кг. Все пак зависи от обема на фризера.
3.След като фризера замрази и започне да изключва, на няколко пъти се повишава степента /намалява температурата/.
Аз допуснах глупостта да вкарам в размразен фризер едно прасе и без малко да му видя сметката на компресора. Но пък ми дойде на ума да го включа през таймер. 15 мин. работи, 15 мин. почива.
Иначе по въпроса за бялата кутийка, акъл не мога да дам.
Има една приказка на Иванчо: "И тате може и аз мога, но козата си иска пръч.

Ако проблема продължи, търси майстор.