Добър ден на всички от форума.
Закупих си фурна за вграждане + газов плот за вграждане и след като прочетох всичко във форума (някой теми по 10 пъти) реших да се пробвам да ги монтирам и да направя сам кутията за вграждане. Мястото на което трябва да стане цялата далавера е балкона, искам да вградя фурната в лявата и част. Размера е : височина 1010, широчина 1070 - 1080 (майстора който ми слага теракота и фаянса явно е работил без нивелир и където ми е цокъла широчината е 1070
). Искам да направя следното : да разположа фурната и плота от дясната страна и под нея да има чекмедже, от ляво искам да има чекмедже а под него да има щкаф с два рафта, а отгоре върху всичко ще сложа термо плот. Минималните размери на монтажната схема на фурната са дълбочина 550, широчина 560, височина 600. В момента сам в процес на търсене на фирма за разкрой и кантиране но проблема ми е че аз съм от Севлиево и след като посетих няколко малки фирми/цехове за производство на мебели бях тотално отрязан. Но аз не мисля да се отказвам и ми излязоха за момента няколко питания :
1. какъв размер водачи за чекмеджетата да си купя.
2. може ли да оставя кутията на фурната без гръб за по добра вентилация или гърба да е само половината от площа на фурната
3. трябва ли да хвана към стената шкафа и кутията на фурната и по какъв начин.
4. изчисляването на чекмеджетата ми е голям проблем и ако някой може да ми каже какъв е начина.
5. термо плота само за шкафа и кутията ли да го хвана или и някаде другаде.
6. 8 крачета достатъчно ли са и може ли да използвам за цокъл едно цяло парче от ПДЧ
Много ще съм благодарен на всички критики и съвети по моята тема. Благодаря предварително.
Закупих си фурна за вграждане + газов плот за вграждане и след като прочетох всичко във форума (някой теми по 10 пъти) реших да се пробвам да ги монтирам и да направя сам кутията за вграждане. Мястото на което трябва да стане цялата далавера е балкона, искам да вградя фурната в лявата и част. Размера е : височина 1010, широчина 1070 - 1080 (майстора който ми слага теракота и фаянса явно е работил без нивелир и където ми е цокъла широчината е 1070

1. какъв размер водачи за чекмеджетата да си купя.
2. може ли да оставя кутията на фурната без гръб за по добра вентилация или гърба да е само половината от площа на фурната
3. трябва ли да хвана към стената шкафа и кутията на фурната и по какъв начин.
4. изчисляването на чекмеджетата ми е голям проблем и ако някой може да ми каже какъв е начина.
5. термо плота само за шкафа и кутията ли да го хвана или и някаде другаде.
6. 8 крачета достатъчно ли са и може ли да използвам за цокъл едно цяло парче от ПДЧ
Много ще съм благодарен на всички критики и съвети по моята тема. Благодаря предварително.
Прикачен файл
2.jpg (14.43 KиБ) Видяна 9491 пъти
Прикачен файл
1.jpg (14.68 KиБ) Видяна 9491 пъти