• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Докато се дърлите кое е вредно, кое полезно аз си спретнах едно мезенце от свински бекон.Правя го за пръв път и всички много го харесаха.А,бе то и от работа ставаш гърбав и хърбав ама няма начин, трябват па,ички мамка му :-D

Прикачен файл

081020111468.jpg

Прикачен файл

081020111469.jpg

Прикачен файл

081020111470.jpg

Прикачен файл

081020111471.jpg
Chefo77 - майстор
stiv1961 написа:
Докато се дърлите кое е вредно, кое полезно аз си спретнах едно мезенце от свински бекон.Правя го за пръв път и всички много го харесаха.А,бе то и от работа ставаш гърбав и хърбав ама няма начин, трябват па,ички мамка му :-D
Офтопик:
Адаш, не те ли е срам ми кажи? Според мен трябва да бъдеш порицан и брутално изритан от форума, защото постоянно дразниш голяма част от потребителите с примамливи не-оферти (по-познати като фукни) и най-вече снимки на преждеспоменатите. Престани, 'щото ще се задавя или ще стана 100 кила! Като кучето на Павлов съм станал, видя ли твой пост, ми потичат лигите преди да видя снимка ... :partyman:
Илиян Илиев™ - майстор
Днес опуших кило свинско. От бута. Както каза колегата с двете 5 минутки изваряване.

Е нама такава убавиня на белио свет.

За съжаление няма снимки, защото тъпата нокия след почти 6 месеца употреба е на ремонт.

Иначе със снимки или без, въпроса е в изваряването. Прочетете добре темата и ще, разберете. Става въпрос за две петминутки. :wink:
valentin112 - специалист
ОФ-топик /Спам/...чревоугодници, за вас няма ли бетонобъркачка :axe:
stiv1961 - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Днес опуших кило свинско. От бута. Както каза колегата с двете 5 минутки изваряване.
Иначе със снимки или без, въпроса е в изваряването. Прочетете добре темата и ще, разберете. Става въпрос за две петминутки. :wink:
Еее, изчел съм цялата тема :) Но това изваряване е за месо.За бекон и риба не може-ще се ,,кашнат".Ще пробвам и със свински мръвки.Жалко, че нямаш снимки.
Между другото, замислили ли сте се, че и бетонобъркачка може да се приспособи за пушилня? :-D
filmatoplo - майстор
Сега или имате старо вино ,(новото още не е станало ) че да преглътнете тези чудесни мръвки , или има някакъв друг трик :? :) .
iva6ki - специалист
Е страшни сте :lol: =D> =D> .Остава да се похвалиш как точно се ползва пушилнята и какъв
източник на загряване ползваш понеже като гледам размера и резултата съм смаян най-вече
,че е компактно.
MMIel - специалист
stiv1961 написа:
Илиян Илиев™ написа:
Еее, изчел съм цялата тема :) Но това изваряване е за месо.За бекон и риба не може-ще се ,,кашнат".Ще пробвам и със свински мръвки.Жалко, че нямаш снимки.
Между другото, замислили ли сте се, че и бетонобъркачка може да се приспособи за пушилня? :-D
Беконът също го изварявам, но като е толкова тънки резени като при теб, не знам. Може би не бих го държал по 5 мин, а по малко. А рибата виси на вятър около 2-3-4 часа. После и беля кожата и я прибирам в хладилника. Яде се на следващия ден. Много по вкусна е. :partyman:
stiv1961 - майстор
iva6ki написа:
Е страшни сте :lol: =D> =D> .Остава да се похвалиш как точно се ползва пушилнята и какъв
източник на загряване ползваш понеже като гледам размера и резултата съм смаян най-вече
,че е компактно.
Използвах огъня, с който приготвих мръвките на ,,валандара", но този уикенд ще пробвам на газова пиростия.Ползвам случая да попитам кои са най добри-българските,турските или китайските, че ми предстои да си купувам?

Прикачен файл

081020111467.jpg
Илиян Илиев™ - майстор
Аз нали уж нямаше къде да опушвам, че над мен има хора, но неволята помага...

Въртях, суках и най-накрая си купих 25 литрово тенеке за олио(тукашни модели има разни), което влиза в камината със съответните чарколяци от едно лигаво 25 еврово барбекю.

Как ме е яд, че не можах да снимам. Та демек закрепих тенекетата с кило и нещо свински бут вътре и запалих няколко клечки. Трината после си пое и продължи да си пуши без външна топлина.

След час се запали и я изгасих с вода. Заредих с нова трина, но предварително овлажнена и следващите 3-4 часа само пушек до пълна консумация на трината. Иначе имаше и тънки филийки дърво, лично изрязани от мен.

п.п. Оффффф, само да ми върнат тъпата нокия.........
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: