• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ulieliadi - специалист
Изображение
Това е боята на Боро.Цената и е 180лв за 10кг :-D
Изображение
Това е другата. Покри перфектно след две ръце(нормално след 4 от предишната :lol: )
Цената и е 130.49лв за 5кг :rolleyes:
toni_g79 - специалист
Поразрових се днес малко из нета,и трябва да си призная,че kotyo ще се окаже прав!!!Наистина на някои марки бои препоръчват праймер близък до цвета или сив(за червените бои).Аз съм боядисвал с червено няколко обекта,и от бояджийския магазин никога не са ми го казвали това като препоръка,и никога не съм имал проблем.Предполагам,че е било от качеството на боята и най-вече оцветителите,ползвал съм бои на sherwin williams.Погледнах,че дюлукс имат същата препоръка.Та в този ред на мисли,като се има предвит,че боите предлагани в бг не са от най-високо качество,няма да е лошо да се грундира с червено и сиво.Това е като идея за тези които решат да боядисват в червената гама.
Извинявам се на колегата kotyo за недоверието ми :partyman:
Тани - модератор
Човек винаги може да научи нещо ново от всеки ! Поздравявам де са доблестта да си признаеш грешката и дори да се извиниш! Малко хора биха го направили - БРАВО!
ulieliadi - специалист
Е добре , но ако приемем че първата ръка играе ролята на праймер или грунд то останалите три би трябвало да свършат работа :? Но не би :-D
Проблема както казах според мен е от некачествен колорант- още по-сигурен съм като разбрах че в магазина са разбъркали боята с бъркалка :shock:
Другото нещо е че втората боя покри без проблем още след първо нанасяне :?
Абе общо взето българска работа :butthead:
Тани - модератор
А ти с какво бърка боята и колко време?
toni_g79 - специалист
ulieliadi написа:
Е добре , но ако приемем че първата ръка играе ролята на праймер или грунд то останалите три би трябвало да свършат работа :? Но не би :-D
Проблема както казах според мен е от некачествен колорант- още по-сигурен съм като разбрах че в магазина са разбъркали боята с бъркалка :shock:
Другото нещо е че втората боя покри без проблем още след първо нанасяне :?
Абе общо взето българска работа :butthead:
Значи обясненията които прочетох бяха,че червените оцветители били много слаби,и ако искате да нямало проблеми, е да се ползват тези праймери.В противен случай можело да се наложи нанасянето на няколко ръце боя.Не пише че е задължително,а по-скоро желателно.Явно си зависи от качеството на боята.И за това не е лошо да се има предвит.
краси иванов - специалист
Я кажи кои са тези бои,които имат цветни грундове?
Аз за толкова години(а не са малко),че веднъж ли,не попаднах на такива!
Нито в Германия нито В Италия съм видял такаива грундове.
Според мен това са оправдания на фирми,които имат проблеми с евтините им оцветители.
toni_g79 - специалист
Краси,всички грундове (поне няколкото вида които съм ползвал),могат да се оцветяват в най-различни цветове.Та препоръките които прочетох бяха при ползване на червените нюанси да се питат продавачите да ти оцветят праймера в същото червено или в сиво.Което помагало за по-лесното покриване на основната боя.В противен случай можело да се наложи поставянето на няколко ръце.Което пък от друга страна води до въпроса как оцветителите в праймера ще държат,а тези в боята НЕ :? .Аз, както написах съм боядисвал с червено върху бял праймер (няколко обекта с различни нюанси на червено),и не съм имал проблеми ......,но си е факт,че дюлукс правят тази препоръка,и на още 1-2 марки бои го срещнах....... ако искаш мога пак да се поразровя и да пусна линковете(на английски)..... и за мен е малко необяснимо,но е факт,че го имат някои като препоръка..... :)
Аз също мисля,че го пишат за да си "вържат гащите",заради слабите им оцветители.Но си мисля,че при ползването на боите в бг си е добра препоръка,предвит това,че незнаеш на какво ще попаднеш :)
sasooooooooo - "специалист"
краси иванов написа:
Я кажи кои са тези бои,които имат цветни грундове?
Аз за толкова години(а не са малко),че веднъж ли,не попаднах на такива!
Нито в Германия нито В Италия съм видял такаива грундове.
Според мен това са оправдания на фирми,които имат проблеми с евтините им оцветители.
За коридира си избрахме тревисто зелен цвят /като на рекламата на Пастело/. Оцветихме латекс на Оргахим и от магазина ни додоха грунд с резидав цвят. Четири ръце ни трябваха, понеже се получаваше порочен кръг - минавам с големия валяк, после с малкия и където се застъпват стои по зелено. Минавам пак с малък валяк, тогава пък на долу стои по светло. Последната ръка аз минавам с големия валяк, а жена ми веднага с малкия :cool: . Е, стана, но много нерви потрошихме. Някъде мацнах без грунда и почти не се оцвети. А самият латекс стоеше някак по-лек, с по-ниска плътност от другите.
краси иванов - специалист
Сашо,ами то не е като да вързваш дефектно-токови. :wink: .
Другия път ще ми вържеш,някое табло,за сметка на това,аз ще ти боядисам коридора(но не с оцветена от теб боя),с точно такова зелено и ще си съгласен да ти го оставя даже и на една ръка.

Покривноста зависи зависи страшно много и от потготвената преди това основа.В повечето случаи,това е основния проблем на повечето хора,даже и на много "майстори".
И почва една после,да се търси под вола теле.

Всичко е в ОСНОВАТА.Нанасянето на боята е много по-лесен и незначителен фактор.Просто това е последната процедура и се изписват дефектите от всички предишни процеси.

Аз лично си концетрирам силите там и после резултатаите са ми отлични.(задължително безпрахово шлайфане)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Проблем с боядисването на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: